Je Portobello recept nog lekkerder maken doe je zo!
Als doordeweekse maaltijd of als origineel en feestelijk (voor)gerecht voor een etentje met vrienden of eindejaarsfeesten, deze gevulde portobello’s zijn een echte blikvanger op tafel.
Met een vleugje bouillon van paddenstoelen geef je je gerecht nét dat beetje extra. Deze bouillon voegt een diepe, hartige smaak toe die perfect past bij herfstige gerechten — van romige risotto tot gevulde portobello’s uit de oven. Ideaal voor wie graag eens vegetarisch kookt zonder in te boeten op smaak.
Serveer ze met een frisse salade of een romige puree, en je hebt een gerecht dat indruk maakt — zonder uren in de keuken te staan.
Benieuwd hoe je dit zelf klaarmaakt? Hieronder vind je het recept voor gevulde portobello’s uit de oven, met een smaakvolle boost van Knorr Finesse Bouillon Paddenstoelen.
Gevulde portobello's uit de oven
Bereidingstijd: 35 min.
4 personen
Ingrediënten
- 4 grote portobello’s
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 150 g kastanjechampignons, fijngehakt
- 1 sneetje oud brood (of 2 el paneermeel)
- 1 Knorr Finesse bouillonblokje Paddenstoelen
- 2 el roomkaas (natuur of met kruiden)
- 1 el olijfolie
- Verse peterselie of tijm (optioneel)
Recept van Knorr.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Borstel de portobello’s schoon en verwijder voorzichtig de steeltjes. Hol ze lichtjes uit indien nodig.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook glazig.
- Voeg de fijngehakte champignons toe en bak tot het vocht verdampt is.
- Verkruimel het Knorr Finesse bouillonblokje Paddenstoelen over de champignons en roer goed door.
- Voeg het broodkruim of paneermeel toe en meng met de roomkaas tot een smeuïge vulling. Breng op smaak met peper en eventueel verse peterselie en tijm.
- Vul de portobello’s met het mengsel en plaats ze in een ovenschaal.
- Bak 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveertip
Voeg wat peterselie en parmesaanse kaas toe. Lekker als bijgerecht bij een winterse puree of gebakken aardappelen.
Feestelijker? Voeg 1 el truffelolie en 30gr grof gemalen walnoten toe.