Pavlova met vanillecrème

Een pavlova is eenvoud verpakt als elegantie. De knapperige buitenkant smelt samen met een zachte fluwelen binnenkant. Bovenop komt een smeuïge vanillecrème en een handvol seizoensfruit. Rood fruit oogt mooi, maar ook een appel past perfect. Je hoeft er weinig voor in huis te halen, en het resultaat ziet eruit als iets uit een luxepatisserie.

Duur: 2 u. 30 min.

Aantal: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kl citroensap
  • 2 dl room
  • 100 g pure chocolade
  • 4 el vloeibare honing
  • 1 kl aardappelzetmeel
  • 1 kl vanillepoeder
  • 3 eiwitten
  • 150 g geroosterde hazelnoten
  • 150 g suiker

Recept van Bio-Planet.

Bereiding

  1. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de suiker, het citroensap en het aardappelzetmeel stijf tot je stevige pieken krijgt.
  2. Teken een cirkel van 20 cm doorsnede op een vel bakpapier. Draai het vel om en verdeel het schuim binnen de lijntjes. De randen mogen iets hoger zijn dan het midden.
  3. Bak de pavlova in 2 à 2,5 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte). Doe de oven in tussentijd niet open. Laat daarna volledig afkoelen in de uitgeschakelde oven met de deur op een kleine kier tot de buitenkant hard aanvoelt. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  4. Hak de geroosterde hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  5. Rasp intussen de chocolade.
  6. Klop de room stijf samen met de vanille en de helft van de honing.
  7. Verdeel de room vlak voor het serveren over de afgekoelde pavlova en werk af met de geroosterde hazelnoten, de rest van de honing en de geraspte chocolade. Versier met je favoriete fruit

Liever lactosevrij?

Je kan deze pavlova ook maken met lactosevrije, opklopbare room.

Budgettip:

Gebruik een appel die al een deukje heeft of overschotjes uit je fruitmand. Toch graag rode vruchten? Kies dan voor diepvriesfruit. Dat kan perfect en is beter voor je budget.

3 budgetvriendelijke feestmaaltijden

Koken voor speciale gelegenheden? Bespaar met slimme tips en seizoensrecepten! Heerlijk eten, klein budget.

inspire.svg

Laat je inspireren