Pastinaakroomsoep met oesterzwam en truffelolie

Deze pastinaakroomsoep is een ode aan herfstige verfijning. De zachte, romige basis van pastinaak en appel krijgt een luxueuze toets met krokant gebakken oesterzwam, pistachenoten en een paar druppels truffelolie.

Duur: 50 min.

Aantal: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g pastinaak
  • 1 appel (type jonagold)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Nootmuskaat
  • 2 blokjes Knorr Groentebouillon
  • 100 ml volle room (Min. 35 % V.G.)
  • Voor de afwerking
  • 1,5 el gepelde pistachenoten
  • 4 oesterzwammen
  • 1 ei
  • 2 el panko
  • 4 el vloeiende bloem
  • 1 el boter
  • Enkele druppels truffelolie
  • ½ plantje bieslook

 

Bereiding

  • Schil de pastinaak en snij in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Pel de ui en snij in grote stukken. Pel de knoflook en snij in 2.
  • Verhit 1 el olijfolie en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de pastinaak en de appel toe en stoof nog 2’. Roer goed om, kruid naar smaak met peper en nootmuskaat
  • Overgiet met 1 l water, voeg de blokjes groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat ± 20’ afgedekt sudderen.
  • Hak 1 el pistachenoten vrij fijn, de rest hak je grof. Scheur de oesterzwammen in repen. 
  • Breek het ei in een kommetje en klop los met een vork, kruid met peper en zout. Doe de vloeiende bloem in een tweede kommetje. Doe de panko en de fijngehakte pistachenoten in een derde kommetje en meng door elkaar.
  • Haal de oesterzwammen door de bloem, door het ei en vervolgens door de panko-pistachemengeling. Leg ze op een bord
    en dek het bord af met vershoudfolie. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Mix de soep fijn, meng er de room onder en haal van het vuur.
  • Smelt 1 el boter in een pan en bak de oesterzwammen gedurende 3’ krokant.
  • Schep de soep in diepe borden. Verdeel er de krokant gebakken oesterzwammen over en bestrooi met de rest van de pistachenoten. Werk af met enkele druppels truffelolie en fijngesnipperde bieslook.

 

TIP
De pistachenoten kan je vervangen door hazelnoten of amandelnoten.

inspire.svg

Laat je inspireren