Pannenkoeken met hüttenkäse

Deze hartige pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt of als lunch. Meng de hüttenkäse met lente-uitjes, kerstomaatjes, een eitje, een half blokje Knorr bouillon en speltmeel en bak vervolgens in de pan. Serveer de pannenkoeken met een gemengde salade en je hebt niet alleen een comfortabele maar ook een gezonde maaltijd die iedereen zal smaken.

Ingrediënten

4 personen - 45 minuten

  • 2 lente-uien
  • 100 g kerstomaatjes (oranje en rode)
  • 200 g hüttenkäse
  • 1 ei
  • 0.5 blokje Knorr Bouillon Groenten laag in zout
  • 100 g speltmeel
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Knorr.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C).
  2. Bak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
  3. Was de tomaatjes en halveer ze.
  4. Roer de hüttenkäse met het ei los in een ruime kom. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het speltmeel toe. Roer alles goed om. 
  5. Schep er de kerstomaatjes en bosui door.
  6. Verdeel het mengsel in 8 porties over de met bakpapier beklede bakplaat en druk het uit met de bolle kant van een lepel.
  7. Bak de pannenkoeken, in de voorverwarmde oven in ± 45 minuten bruin en gaar.
  8. Keer ze na ongeveer 12 minuten en bak ook de andere kant mooi lichtbruin.
  9. Serveer de pannenkoeken met een gemengde salade.

Comfortfood met een gezonde twist

Van hartige pannenkoeken tot enchilladas met een twist, deze recepten laten zien dat gezond eten en comfort perfect hand in hand kunnen gaan.

inspire.svg

Laat je inspireren