Linguine met tonijn, tomatensalsa en artisjokharten

Zoek je een verrassend, smaakvol en eenvoudig pastarecept? Probeer dan deze Linguine met tonijn, tomatensalsa en artisjokharten! Een heerlijk mediterraan hoofdgerecht dat in slechts één uur op tafel staat en je smaakpapillen verwent met de combinatie van ziltige tonijn, zoete tomaten en hartige artisjok.

Duur: 1 u.

Aantal: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g linguine
  • 650 g kerstomatensalsa
  • 390 g artisjokharten (bokaal)
  • 200 g tonijn in eigen nat (blik)
  • 1 kl rozemarijn (gedroogd)
  • 2 tenen look
  • 2 el olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

In samenwerking met Colruyt.

Bereiding

Voorbereiding:
  1. Snij de artisjokharten in stukjes.
  2. Verdeel de uitgelekte tonijn met een vork in stukjes.
  3. Plet de ongepelde teentjes knoflook met de platte kant van een groot mes.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de artisjokharten en de geplette knoflookteentjes in een ovenschaal. Bestrooi met de rozemarijn en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Neem de ovenschaal uit de oven en duw de pulp uit de teentjes knoflook. Meng ze onder de stukjes artisjok.
  4. Voeg de kerstomatensalsa toe aan de ovenschaal, meng en zet nog 10 min. in de oven.
  5. Kook intussen de linguine beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  6. Neem de ovenschaal uit de oven en meng er de tonijn en de pasta onder.
inspire.svg

Laat je inspireren