Lasagnesoep met pastinaak en prei

Lasagne zou je misschien eerder klasseren onder comfortfood dan gezonde voeding maar deze lasagnesoep valt wel degelijk onder beide noemers te classeren. De pastinaak en prei zorgen ervoor dat je bovenop de lekkere smaak van lasagne ook genoeg groenten binnen hebt. Een troef voor zowel je lijn als je smaakpapillen!

Ingrediënten

4 personen - 15 minuten

  • 1 pastinaak
  • 250 g prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 200 g (vegetarisch) gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 kl Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 6 stukken lasagnevellen
  • 150 g tomaten

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Knorr.

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaak, snijd hem in plakjes van ½ cm dik en snijd de grote plakjes in vieren en halveer de kleine plakjes.
  2. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen.
  3. Pel en snipper de knoflook.
  4. Verhit de olie in een braadpan en bak pastinaak en de prei al omscheppend zachtjes gaar.
  5. Voeg het vegetarische gehakt en de knoflook toe en bak alles al omscheppend bruin.
  6. Voeg de tomatenpuree, de gesneden tomaten en 800 ml water toe en breng alles aan de kook.
  7. Roer de inhoud van het Knorr Bouillonketeltjes erdoor.
  8. Leg het deksel op de pan en kook 15 minuten op een laag tot halfhoog vuur.
  9. Was intussen de kerstomaatjes en halveer ze. Voeg ze aan het einde van de kooktijd toe.
  10. Breek intussen de lasagnevellen in stukken en kook ze ongeveer 10 minuten in ruim water. Laat ze in een zeef uitlekken.
  11. Voeg de pasta aan de lasagnesoep toe en warm alles goed door.

Comfortfood met een gezonde twist

Van hartige pannenkoeken tot enchilladas met een twist, deze recepten laten zien dat gezond eten en comfort perfect hand in hand kunnen gaan.

inspire.svg

Laat je inspireren