Koolrabi-tomatenslaatje met gegrilde berloumi en mosterddressing
Deze salade brengt het zachte, frisse van koolrabi perfect in balans met de zoute, hartige smaak van gegrilde Berloumi. De mosterddressing geeft het geheel net dat extra beetje punch. Een verrassend eenvoudige, maar smaakvolle combinatie van texturen en smaken. Licht en ideaal als lunch of bijgerecht.
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
- 1 kleine eikenbladsla
- 2 tomaten
- 1 koolrabi
- 540 g Berloumi (Belgische grillkaas)
- 4 sneetjes tarwebroden
- 2 el walnoten
Recept van Bio-Planet.
Bereiding
Voorbereiding:
- Snij de berloumi in plakjes van max. 1 cm dik.
- Snij de tomaten in partjes.
- Snij de koolrabi in dunne staafjes van max. 0,5 cm dik.
- Hak de walnoten grof.
- Meng de mosterd met de azijn en meng er geleidelijk de koolzaadolie onder tot een mooie dressing. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een pan of grillpan en bak de plakjes berloumi aan beide kanten. Laat even uitlekken op keukenpapier.
- Meng intussen de partjes tomaat met de koolrabi, de sla en een beetje van de dressing.
- Verdeel de slamengeling over 4 borden, leg er enkele plakjes berloumi op en bestrooi met de walnoten. Serveer met een sneetje tarwebrood.