Hummus met feta en rode biet

Hummus vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten, maar is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het aperitief. Deze verfrissende variant met flink wat knoflook en citroen zal je gasten versteld doen staan. 

Ingrediënten

Bereiding: 20 min.

10 personen

  • 250 g voorgekookte rode bieten versmarkt
  • 0.5 citroen
  • takjes verse oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g feta
  • 25 g sesamzaadjes
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 1 kl vloeibare honing
  • 3 el olijfolie
  • 1 el tahini
  • zwarte peper
  • eetlepel zeezout

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
  2. Snij de rode bieten in stukken.
  3. Snipper het knoflook fijn.
  4. Pers de citroen (je hebt 3 eetl. sap nodig).
  5. Mix de kikkererwten met het citroensap, het sesamzaad, de tahin, het knoflook en de olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en zeezout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
  6. Voeg de rode bieten toe en mix glad.
  7. Breng op smaak met de honing, zwarte peper en zeezout.
  8. Verkruimel er de feta over en werk af met blaadjes oregano en een draai van de pepermolen.

3x lenterecepten

3x royaal met rode biet en sla! Ontdek smaakvolle recepten en geniet van deze veelzijdige groenten.

inspire.svg

Seizoensgroenten voor de lente: recepten