Gnocchi met geroosterde pompoen en ham

Deze verrukkelijke gnocchi met geroosterde pompoen en Herta's Superieur ham met 25% minder zout is een perfecte combinatie van seizoenssmaken, ideaal voor de koude winteravonden.

Ingrediënten

4 personen

Bereiding: 35 minuten

  • 4 sneetjes HERTA SUPERIEUR Ham -25% Zout
  • 500g pompoen 
  • 1 rode Chilipeper
  • 500g gnocchi
  • 60 g spinazie
  • 250g wilde champignons
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 sjalot
  • Verse salie
  • Kaneel
  • Paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Hak de pompoen in kleine blokjes en plaats ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, de fijngehakte rode chilipeper en kruid met kaneel, paprikapoeder en peper en zout. 
  3. Plaats in de oven voor 15 à 20 min. tot de pompoenblokjes krokant gebakken zijn. 
  4. Hak de knoflook, de sjalot, de peterselie en de salie fijn en snij de wilde champignons in kleinere stukjes. 
  5. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak de knoflook, de sjalot, de champignons, de peterselie en de salie tot mooi bruin van kleur.
  6. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook de gnocchi gedurende 10 minuten (tot beetgaar). Giet het water af.
  7. Voeg de gnocchi  en de pompoenblokjes bij de champignons. Roerbak het geheel voor enkele minuten.
  8. Snij de HERTA SUPERIEUR Ham -25% Zout in stukken en voeg toe. Haal van het vuur en kruid naar smaak met peper en zout.

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Herta.

inspire.svg

Laat je inspireren