Gnocchi met geroosterde pompoen en ham
Deze verrukkelijke gnocchi met geroosterde pompoen en Herta's Superieur ham met 25% minder zout is een perfecte combinatie van seizoenssmaken, ideaal voor de koude winteravonden.
Ingrediënten
4 personen
Bereiding: 35 minuten
- 4 sneetjes HERTA SUPERIEUR Ham -25% Zout
- 500g pompoen
- 1 rode Chilipeper
- 500g gnocchi
- 60 g spinazie
- 250g wilde champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- Verse salie
- Kaneel
- Paprikapoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Hak de pompoen in kleine blokjes en plaats ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, de fijngehakte rode chilipeper en kruid met kaneel, paprikapoeder en peper en zout.
- Plaats in de oven voor 15 à 20 min. tot de pompoenblokjes krokant gebakken zijn.
- Hak de knoflook, de sjalot, de peterselie en de salie fijn en snij de wilde champignons in kleinere stukjes.
- Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak de knoflook, de sjalot, de champignons, de peterselie en de salie tot mooi bruin van kleur.
- Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook de gnocchi gedurende 10 minuten (tot beetgaar). Giet het water af.
- Voeg de gnocchi en de pompoenblokjes bij de champignons. Roerbak het geheel voor enkele minuten.
- Snij de HERTA SUPERIEUR Ham -25% Zout in stukken en voeg toe. Haal van het vuur en kruid naar smaak met peper en zout.
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Herta.