Gezonde snacks voor je (tuin)movie- of gameavond
Zin in een gezellige avond met vrienden, buiten onder een dekentje of knus binnen in de zetel? Dan horen daar natuurlijk lekkere hapjes bij. En ja hoor: gezond kan écht ook heel lekker zijn. Vergeet de zak chips of vettige pizza’s, wij gaan voor frisse, verrassende bites die perfect passen bij jouw avond.
Gezond, gezellig én lekker? Ja hoor!
Wat dacht je van een hapjestafel in tapasstijl: kleurrijk, afwisselend en makkelijk om te delen. Denk aan dips in vrolijke schaaltjes, groenten op een prikker, warme hapjes rechtstreeks uit de oven ... Alles wat je zonder veel gedoe kan opeten, werkt perfect. Zin om aan de slag te gaan? In onze workshop Tapas & Pinchos leer je hoe je authentieke Spaanse bites maakt. Wedden dat je hoog scoort op smaak en creativiteit?
Proef alvast een klassieker uit onze workshop
Hongos con ajo: Geroosterde champignons met look en sojamarinade
Supersimpel en barstensvol smaak!
Ingrediënten:
4 personen
- 250 g champignons
- 1 el olie
- 1,5 el balsamico
- 1 el sojasaus
- 2 teentjes look
- 1 mespunt tijm
Zo maak je het:
- Meng alles in een kom en marineer de champignons.
- Rooster ze 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
- Serveer warm of lauw met prikkertjes. Makkelijk, toch?
Praktische en originele tips voor je hapjestafel
- Hou het koel
Zet dips, hummus of ceviche in kleine kommetjes en plaats die in een grotere schaal met ijsblokjes. Lekker fris! - Serveer op prikkers of een plank
Handig én gezellig. Denk aan tomaat–basilicum–mozzarella of watermeloen–feta–munt op een stokje. - Dips met kleur
Tafels worden vrolijk van hummus met rode biet, guacamole en een yoghurtdip met komkommer en munt. - Mini-porties zijn key
Kleine glazen, lepelhapjes, wraps … zo blijft het speels én hapklaar. - Mix warm en koud
Vooraf bereiden helpt: combineer warme tapas uit de oven met frisse hapjes uit de koelkast.
Nog zo’n topper uit een workshop
Gegrilde auberginerolletjes met kaas
Zacht, smaakvol en verrassend vullend.
Ingrediënten:
4 personen
- 1 grote aubergine
- 1 teen look
- 1 el tijm
- Olijfolie
- 100 g geraspte cheddar
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de aubergine in dunne plakken en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Meng fijngehakte look en tijm door wat olijfolie.
- Bestrijk de plakjes aubergine met de olie, kruid met peper en zout en bak 15 minuten.
- Strooi cheddar over de plakken en rol ze op.
- Zet nog even in de oven tot de kaas smelt.
Serveer met een prikker – makkelijk én fancy!
Zin in meer?
Schrijf je in voor de workshop Tapas & Pinchos en maak Spaanse hapjes op een verrassende manier.