Gegrilde mosselen op Mexicaanse wijze met limoen en kruiden
Mosselen zijn een klassieker in België, maar met dit recept krijgen ze een zonnige en Mexicaanse twist!
Ingrediënten
4 personen.
- 1 kg mosselen
- 2 el olijfolie
- 1 tl Ducros Mexicaanse kruidenmix
- 1 tl Ducros gerookte paprika
- 1 teentje knoflook, gehakt
- Sap en rasp van een limoen
- Enkele druppels knoflook-chilisaus
- Verse koriander om te serveren
Recept van Ducros.
Bereidingswijze
- Meng de olie, kruiden, knoflook en limoen.
- Leg de mosselen op een geperforeerde plaat boven de BBQ en laat ze openen door de hitte.
- Besprenkel met de marinade en laat nog 2 minuten grillen.
- Voeg enkele druppels Cholula knoflook-chilisaus toe en bestrooi met verse koriander voor het serveren.
Tip: Werkt ook op de plancha zonder geperforeerde plaat!
Waarom deze combinatie van smaken werkt
De zuurheid van de limoen balanceert de zoetheid van de mosselen, terwijl de gerookte paprika en de Mexicaanse kruidenmix een pittige en warme toets toevoegen.