Gefrituurde bloemkool met verse tartaar

Niet alleen een lust voor het oog, maar ook een echt smaakbommetje boordevol verse kruiden. De bloemkool wordt krokant gefrituurd, waardoor ze een knapperige textuur krijgt. Combineer ze met zelfgemaakte tartaar die samen met mosterdzaad voor flink wat pit zorgt.

Ingrediënten

4 personen

  • 1 bloemkool
  • 50 g rucola
  • 45 g microgroenten
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 0.5 bosjes krulpeterselie
  • 2 jalotten
  • 1 teen look
  • 150 g geraspte parmezaan
  • 9 eieren
  • 2 labneh
  • 3 el mayonaise
  • 25 g zeewiermix
  • 180 g paneermeel
  • 100 g boekweitmeel volkoren
  • 1 l water
  • 1 l maisolie
  • 2.5 el appelazijn
  • 1 kl chilisaus
  • 3 mosterdzaadjes
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 mespunt piment d’espelette
  • 1 blokje groentebouillon
  • zout

Recept van Bio-Planet.

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes (hou wat kleine blaadjes opzij voor de afwerking). Breng het water aan de kook, los het bouillonblokje op en kook de bloemkool 6 à 8 min.
  2. Scheid 2/3 van de eieren en roer de eiwitten los. Kruid met de chilisaus en zout.
  3. Kook de rest van de eieren hard. Prak 1/3 fijn en snij de rest in partjes.
  4. Doe de mosterdzaadjes, de laurier en 2 el appelazijn in een pannetje. Voeg water toe tot de kruiden onderstaan en breng aan de kook.
  5. Snipper de helft van de sjalotten fijn en de rest in ringen. Bedruppel de ringen met de rest van de appelazijn.
  6. Snipper de 2 soorten peterselie en het teentje knoflook fijn. Meng met de labneh, de mayonaise, het geprakte ei en de fijngesnipperde sjalot. Mix het zeewier fijn en voeg toe.
  7. Meng het paneermeel met de parmezaan. Haal de bloemkool eerst door het boekweitmeel, dan door het losgeklopte eiwit en daarna door het paneermeel.
  8. Bak de bloemkool 3 à 4 min. goudbruin in de maïsolie op 180 °C. Voeg op het einde de blaadjes toe. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  9. Maak puntzakjes uit papier, vul ze met bloemkool, partjes ei, de gemarineerde sjalot, piment d’espelette en de mosterdzaadjes. Werk af met een toefje tartaarsaus.

Zomerse seizoensgroenten

Door te kiezen voor groenten volgens het seizoen, breng je variatie in je menu.

inspire.svg

Seizoensgroenten voor de zomer: recepten