Carpaccio van koolrabi en groenten
Deze carpaccio van koolrabi is een licht, elegant (voor)gerecht met een verrassende twist. De dunne plakjes koolrabi en appel zijn fris en knapperig, perfect in balans met de pittige wasabipasta en de pistachenoten. Samen met de avocado en de zuurzoete granaatappelpitjes levert dat een verfijnde combinatie op. Ideaal als fruitige start van een feestelijk diner.
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
- 1 koolrabi
- 1 gestoomde rode biet
- 2 radijzen
- 1 avocado
- 1 grannysmithappel
- 50 g granaatappelpitten
- 1 el gepelde, ongezouten pistachenoten
- 2 el mayonaise
- 1 mespunt wasabipasta
- 1 onbehandelde limoen (bio)
- 1 kl vloeibare honing
- 4 el olijfolie
- 1 el witte balsamicoazijn
- zwarte peper
- zout
Recept van Colruyt.
Bereiding
Voorbereiding:
- Schil de koolrabi en snij in flinterdunne schijfjes.
- Verwijder het klokhuis van de ongeschilde appel met een appelboor en snij de rest in flinterdunne schijfjes.
- Snij de rode biet en de radijzen in dunne schijfjes.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in dunne plakjes.
- Rasp de schil (niet het wit) van de limoen en pers 1/2 limoen.
- Hak de pistachenoten grof.
Bereiding:
- Schik alle groenten en fruit als een carpaccio op een grote serveerschaal.
- Maak een marinade met het limoensap, de honing, de balsamicoazijn, de olijfolie, zwarte peper en zout. Verdeel over de carpaccio.
- Meng de mayonaise met de wasabipasta. Verdeel kleine toefjes over de carpaccio.
Afwerking:
- Werk af met de granaatappelpitjes, de limoenzeste en de pistachenoten.