Carbonnades in Amerikaanse BBQ-stijl 

Ontdek de beroemde Vlaamse stoofkarbonades in Amerikaanse BBQ-stijl. de gerookte paprika geeft een natuurlijke BBQ-smaak aan de saus. In combinatie met een salade van blonde linzen en sjalotten gemarineerd in appelazijn en Provençaalse kruiden zet je een heerlijke BBQ-maaltijd op tafel. 

Ingrediënten

3 personen.

  • 800 g rundvlees in stukken
  • 1 fles Belgische bruin bier 0,0%
  • 1 el Ducros Carbonade Mix 
  • 1 tl Ducros Gerookte Paprika Poeder
  • Voor de salade van blonde linzen en sjalot
  • 220 g blonde linzen
  • 2 sjalotten
  • 2 el appelazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 el Ducros Provençaalse kruiden Ducros

 

Recept van Ducros.

Bereidingswijze

  • Marineer het rundvlees gedurende 4 uur in het bier en de kruiden.
  • Snipper de sjalotten fijn en laat 10 minuten marineren in de azijn.
  • Kook de linzen zoals aangegeven op de verpakking. 
  • Meng de linzen met de gemarineerde sjalotten, de olijfolie en de Provençaalse kruiden.
  • Grill de stukken rundvlees 10 minuten aan elke kant en serveer met de ingekookte saus en de salade.

Van BBQ naar een culinaire wereldreis?

Geef jouw volgende BBQ een unieke twist en verras met Belgische klassiekers in een mix van exotische en wereldse smaken.

inspire.svg

Laat je inspireren