Carbonnades in Amerikaanse BBQ-stijl
Ontdek de beroemde Vlaamse stoofkarbonades in Amerikaanse BBQ-stijl. de gerookte paprika geeft een natuurlijke BBQ-smaak aan de saus. In combinatie met een salade van blonde linzen en sjalotten gemarineerd in appelazijn en Provençaalse kruiden zet je een heerlijke BBQ-maaltijd op tafel.
Ingrediënten
3 personen.
- 800 g rundvlees in stukken
- 1 fles Belgische bruin bier 0,0%
- 1 el Ducros Carbonade Mix
- 1 tl Ducros Gerookte Paprika Poeder
- Voor de salade van blonde linzen en sjalot
- 220 g blonde linzen
- 2 sjalotten
- 2 el appelazijn
- 4 el olijfolie
- 1 el Ducros Provençaalse kruiden Ducros
Recept van Ducros.
Bereidingswijze
- Marineer het rundvlees gedurende 4 uur in het bier en de kruiden.
- Snipper de sjalotten fijn en laat 10 minuten marineren in de azijn.
- Kook de linzen zoals aangegeven op de verpakking.
- Meng de linzen met de gemarineerde sjalotten, de olijfolie en de Provençaalse kruiden.
- Grill de stukken rundvlees 10 minuten aan elke kant en serveer met de ingekookte saus en de salade.