Broccolisoep, met ham en erwten
Wil je genieten van heerlijke momenten en tegelijkertijd plezier en voeding combineren? Met deze heerlijke broccolisoep met erwten en Herta's Superieur ham met 25% minder zout zet je een gezonde en smaakvolle maaltijd op tafel!
Ingrediënten
4 personen
Bereiding: 20 minuten
- 4 sneetjes HERTA SUPERIEUR Ham -25% Zout
- 400 g broccoli
- 1 sjalot
- 180 g bevroren erwten
- 700 ml kippenbouillon
- 125 g gekruide roomkaas
- Brood om te serveren
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Herta.
Bereidingswijze
- Snipper de sjalot fijn en snijd de broccoli en de stengel in kleine stukjes.
- Verhit een grote pan met olijfolie, sauteer de sjalot en de broccoli tot ze geurig zijn.
- Voeg de bevroren erwten en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook tot de broccoli zacht is.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat water toe.
- Serveer met gekookte ham HERTA -25% Zout en wat brood.