Broccolisoep, met ham en erwten

Wil je genieten van heerlijke momenten en tegelijkertijd plezier en voeding combineren? Met deze heerlijke broccolisoep met erwten en Herta's Superieur ham met 25% minder zout zet je een gezonde en smaakvolle maaltijd op tafel!

Ingrediënten

4 personen

Bereiding: 20 minuten

  • 4 sneetjes HERTA SUPERIEUR Ham -25% Zout
  • 400 g broccoli
  • 1 sjalot
  • 180 g bevroren erwten 
  • 700 ml kippenbouillon
  • 125 g gekruide roomkaas
  • Brood om te serveren

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Herta.

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalot fijn en snijd de broccoli en de stengel in kleine stukjes.
  2. Verhit een grote pan met olijfolie, sauteer de sjalot en de broccoli tot ze geurig zijn.
  3. Voeg de bevroren erwten en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook tot de broccoli zacht is. 
  4. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat water toe.
  5. Serveer met gekookte ham HERTA -25% Zout en wat brood.
inspire.svg

Laat je inspireren