Bloemkoolpizza met ricotta, gerookte zalm, rode ui en kappertjes

Pizzabodems van groenten kan je makkelijk zelf maken of kopen. Ze zetten de groenten helemaal in de hoofdrol en maken deze fastfood een stuk gezonder. Met de romige ricotta en de zilte gerookte zalm maak je er bovendien een culinaire beleving van. Fris het geheel op met wat rode ui en kappertjes en de zomer springt haast van je bord.

Ingrediënten

Bereiding: 30 min.

4 personen

  • 4 Magioni bloemkoolbodems
  • 250 g ricotta
  • 1 teen look
  • 1 rode ui
  • 125 g kerstomaten
  • 280 g Spar gerookte zalm
  • 4 el Boni kappertjes
  • 0.5 bosje basilicum
  • 70 g Spar rucola
  • blaadje oregano

Recept van Spar.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de bloemkoolbodems 3 min voor in de voorverwarmde oven.
  2. Pel de look en pers fijn. Snipper de basilicum fijn. Roer door de ricotta en kruid met zwarte peper en zout. Verdeel over de bloemkoolbodems.
  3. Pel de rode ui en snipper in halve ringen. Halveer de kerstomaten.
  4. Verdeel de rode ui en kerstomaten over de ricotta samen met de uitgelekte kappertjes.
  5. Zet 8 min in de voorverwarmde oven.
  6. Werk de pizza af met gerookte zalm, rucola en oregano.

Zomerse seizoensgroenten

Door te kiezen voor groenten volgens het seizoen, breng je variatie in je menu.

inspire.svg

Seizoensgroenten voor de zomer: recepten