Bloemkoolpizza met gele en rode paprika

Deze pizzabodems maak je zelf door bloemkoolkorrels twee minuten te koken in licht gezouten water. Eens afgekoeld en uitgelekt, meng je ze met eieren, geraspte kaas en kruid je ze af. Verdelen in bolletjes en klaar!

Duur: 30 min.

Aantal: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g borstfilets van braadkip (beenhouwerij)
  • 1 kg bloemkoolrijst (diepvries)
  • 500 g gegrilde groentemix (diepvries)
  • 100 g rucola
  • 0.5 bosje lente-ui
  • 4 eieren
  • 100 g geraspte grana padano
  • 100 g feta
  • 150 g zoeteaardappeldip (versmarkt)
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 25 ml ketjap manis
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

Voorbereiding:

  1. Laat de gegrilde groenten oppervlakkig ontdooien.
  2. Snij de borstfilets in blokjes en laat marineren in de ketjapsaus.
  3. Snipper de lente-uitjes fijn.
  4. Verkruimel de feta.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en roerbak de bloemkoolrijst 10 min.
  3. Doe de bloemkool in een mengkom. Voeg de bloem, de grana padano, de eieren, de Provençaalse kruiden toe en meng onder elkaar. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier en vorm tot een pizzabodem van 1/2 cm dik. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Besmeer de pizzabodem met de zoeteaardappeldip. Verdeel er de gegrilde groenten, de kippenblokjes en de feta bovenop. Zet 15 à 20 min. in de hete oven.

Afwerking:

  1. Werk de pizza af met de rucola, de lente-uitjes en een draai van de pepermolen.
inspire.svg

Laat je inspireren