Auberginerolletjes met tomaat, feta en basilicum
De ideale starter van je barbecue! Door het grillen krijgt de aubergine een lichtrokerige smaak, terwijl de combinatie van de tomaat, feta en basilicum voor een frisse, smaakvolle vulling zorgt. Maak de rolletjes niet te dik, zo kan je ze vastzetten met een prikker en zijn ze gemakkelijk als hapje te eten.
Ingrediënten
12 personen
- 3 aubergines
- 3 vleestomaten
- 4 takjes verse basilicum
- 150 g feta
- 2 el olijfolie
- 0.5 kl oregano (gedroogd)
- 0.5 kl paprikapoeder
- zwarte peper
- zout
Recept van Bio-Planet.
Bereiding
- Snij elke aubergine in de lengte in 4 plakken. Bestrijk aan beide kanten met de olijfolie en kruid met de oregano, het paprikapoeder, zwarte peper en zout.
- Snij de feta in 12 blokjes.
- Trek de blaadjes van de takjes basilicum.
- Snij de tomaten in 12 schijfjes.
- Grill de aubergines 2 min. aan elke kant gaar op het midden van de hete barbecue. Laat een beetje afkoelen.
- Leg op elke plak aubergine een schijfje tomaat, een blokje feta en enkele blaadjes basilicum.
- Rol de plakken aubergine op en steek vast met een prikkertje.