Aardbeienijsjes met karnemelk
Niets zo leuk als zelf ijsjes maken op een warme zomerdag, en dat wordt nog gezelliger als je het samen met je kind doet! Dit eenvoudige recept voor aardbeien ijsjes met karnemelk combineert het zoete van verse aardbeien met de romige frisheid van karnemelk. Ideaal als gezond tussendoortje of als vrolijke afsluiter van een zomerse maaltijd.
Ingrediënten
Duur: 4 u.
Aantal: 4 ijsjes
- 200 g natuur or aardbeienkarnemelk (Balade)
- 300 g aardbeien
- 40 g kristalsuiker (voor natuur karnemelk)
Recept van Balade.
Bereiding
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en mix de aardbeien tot een perfect gladde coulis.
- Giet de aardbeiencoulis in ijsvormpjes en plaats ze in de diepvriezer zodat ze licht bevriezen.
- Meng de karnemelk met de suiker tot die volledig opgelost is. Giet dit mengsel vervolgens op de licht bevroren coulis. Steek in elk vormpje een stokje en sluit ze af. Laat de ijsjes volledig opstijven in de diepvries tot ze stevig zijn.
- Voeg daarna de aardbeienkarnemelk toe, steek een stokje in elk vormpje en sluit af. Laat de ijsjes volledig opstijven in de diepvries tot ze stevig zijn.