Chai wortelcake
De chai wortelcake is een heerlijke combinatie van kruidige smaken en vochtige textuur. Perfect voor een gezellige theemiddag.
Ingrediënten
± 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 70-80 minuten
- 200 g geraspte wortels (ongeveer 3 middelgrote wortels)
- 180 g Tiense Ruwe Bietsuiker
- 120 ml zonnebloemolie (of een andere neutrale olie)
- 2 eieren
- 1/2 tl vanille-extract
- 180 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl natriumbicarbonaat
- 2 tl chai kruiden
Voor de afwerking
- 70 g roomkaas, op kamertemperatuur
- 200 g Tiense Bloemsuiker
- ½ tl chai kruiden
- 40 g gehakte pecannoten
In samenwerking met Tiense suiker.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop in een grote kom de eieren, Ruwe Bietsuiker, olie en vanille-extract tot een glad mengsel.
- Voeg de bloem, bakpoeder, natriumbicarbonaat en chai kruiden toe. Meng tot alles net gecombineerd is.
- Voeg de geraspte wortels toe en spatel ze door het beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad. Besprenkel met wat extra Ruwe Bietsuiker.
- Bak de taart 70-80 minuten in het midden van de oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal hem daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Klop de roomkaas los. Voeg de Tiense Bloemsuiker en resterende chai kruiden en klop tot een romig mengsel. Bestrijk hiermee de afgekoelde cake. Werk af met gehakte pecannoten.