Chai wortelcake

De chai wortelcake is een heerlijke combinatie van kruidige smaken en vochtige textuur. Perfect voor een gezellige theemiddag.

Ingrediënten

± 8 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 70-80 minuten 

  • 200 g geraspte wortels (ongeveer 3 middelgrote wortels)
  • 180 g Tiense Ruwe Bietsuiker
  • 120 ml zonnebloemolie (of een andere neutrale olie)
  • 2 eieren
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 180 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl natriumbicarbonaat 
  • 2 tl chai kruiden
Voor de afwerking
  • 70 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 200 g Tiense Bloemsuiker
  • ½ tl chai kruiden
  • 40 g gehakte pecannoten 

In samenwerking met Tiense suiker.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Klop in een grote kom de eieren, Ruwe Bietsuiker, olie en vanille-extract tot een glad mengsel. 
  3. Voeg de bloem, bakpoeder, natriumbicarbonaat en chai kruiden toe. Meng tot alles net gecombineerd is. 
  4. Voeg de geraspte wortels toe en spatel ze door het beslag.
  5. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad. Besprenkel met wat extra Ruwe Bietsuiker. 
  6. Bak de taart 70-80 minuten in het midden van de oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. 
  7. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal hem daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
  8. Klop de roomkaas los. Voeg de Tiense Bloemsuiker en resterende chai kruiden en klop tot een romig mengsel. Bestrijk hiermee de afgekoelde cake. Werk af met gehakte pecannoten. 

Zelf Chai kruiden maken ?

inspire.svg

Laat je inspireren