Originele toppings om je soep te pimpen

Croutons dus? Nee, zo’n heerlijk dampende kom soep kan je met meer dan de klassieke toppings afwerken. Met deze 5 toppings zet je een soep op tafel vol smaak!

Contrast, contrast, contrast

Het grote codewoord bij toppings of garnering voor soep is contrast. En dat kan op verschillende manieren: smaak, kleur of textuur. Maak je bijvoorbeeld een romige soep, dan zijn fijngesneden, frisse kruiden of enkele druppels citroensap ideaal. Maak je een soep op basis van bouillon? Kies dan eens voor extra textuur door knapperige … tortillachips.

Probeer ook zoveel mogelijk contrasterende kleuren te gebruiken, zo maak je de soep nog aantrekkelijker. Het blijft wel belangrijk om de smaken op elkaar af te stemmen. En dat hebben wij voor jou gedaan met onze 5 originele toppings.

“Er is zoveel dat je kan toevoegen aan soep om er helemaal je eigen ding van te maken.”

Onze 5 toppers 

  1. Groenteslierten: hou een deel van de harde groente apart als je soep maakt en schil met een dunschiller tot sliertjes. Voeg de sliertjes toe net voor het opdienen of zet een kom sliertjes op tafel.
  1. Geroosterde kikkererwten: spreid de kikkererwten uit over een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met ras-el-hanout. Rooster 20 minuten in de oven op 190°C. Roer af en toe om.

  1. Kaasvlinders: ook de kaasvlinders zijn altijd een groot succes. Ontdek in de video hoe je ze maakt.
  1. Granen, noten of pitten: crunchy werkt altijd in een soep. Afwerken met pompoenpitten, geroosterde amandelschilfers of fijngehakte walnoten is niet alleen lekker maar ook voedzaam.

  1. Tortillachips: jawel, tortillachips! De chips zorgen voor een lichtgezouten en knapperige afwisseling bij je kom soep. Met wat zure room, koriander en fijngesneden pepertjes een topper bij pakweg linzensoep.

Kortom, een schijfje citroen, verse kruiden, krokante bacon, gerookte zalm, … Er is zoveel dat je kan toevoegen aan soep om er helemaal je eigen ding van te maken. Voor kinderen werk je bijvoorbeeld af met blokjes croque-monsieur om het toegankelijker te maken.

Laat je fantasie maar de vrije loop!

Pompoensoep met croque-monsieur blokjes

Lees ook:

In samenwerking met onze partner Knorr.