Het plezier van koken volgens Pascale Naessens

"Koken met mijn boeken is een plezier: weinig werk, bijzonder smaakvolle gerechten en bij iedere hap word je gezonder. Wie overgewicht heeft, zal ervan afslanken. Op die manier wordt eten bereiden en opeten een puur genot."

“Het mooiste compliment dat ik regelmatig krijg: ‘dankzij jouw recepten kook ik (weer) graag.

Pascale Naessens

Mijn recepten zijn populair omwille van een aantal redenen:

  • Ze zijn bijzonder lekker (ook omdat vet is toegelaten),
  • eenvoudig te bereiden (met weinig ingrediënten),
  • goed voor de gezondheid en de lijn (wetenschappelijk onderbouwd) en
  • een streling voor het oog (maakt je gelukkig)

Wat vind je veel in mijn recepten:

onbewerkte natuurlijke voeding zoals groenten, fruit, olijfolie, vette vis, noten, zaden, volle yoghurt, kip, eieren, …

Wat je niet (of weinig) vindt in mijn recepten:

  • Meel en suiker (producten gemaakt van geraffineerd meel, zoals gewoon brood, pasta, deeg, …)
  • Geraffineerde fabrieksvoeding”

Recept

Asparagi alla parmigiana

De Italiaanse klassieker à la Pascale Naessens. Heerlijk met flink wat knoflook en amandelschilfers erbij. 

Bereidingstijd: 5 min. - Gaartijd : 15 min.
2 porties

Ingrediënten

  • 1 grote bundel groene asperges
  • 50-100 g parmezaan
  • handvol amandelschilfers (30 g)
  • 3 knoflookteentjes
  • verse of gedroogde tijm

Bereidingswijze

  1. Als je het volgens de Italiaanse methode wilt doen, moet je het onderste stukje van de asperges afknappen in plaats van afsnijden; dan zie je meteen of ze vers zijn.
  2. Doe ze in een pan met flink wat boter. Kruid met peper en zout. Giet er een scheutje water bij en leg een deksel op de pan.
  3. Stoof de asperges zacht op een gematigd vuur. Sommige zullen ook lichtbruin worden en gebakken zijn en dat is juist heel lekker.
  4. Snijd de knoflookteentjes fijn. Als de asperges bijna gaar zijn, voeg je de knoflook, de amandelschilfers en de tijm toe. Laat ze nog even meebakken zodat de knoflook gaar wordt en de amandelschilfers lichtbruin worden.
  5. Serveer de asperges op een schaal. Rasp er deels de Parmezaanse kaas over.
  6. Serveer met wat extra parmezaan in een kommetje, zodat iedereen zichzelf kan bedienen aan tafel.

TIP: ASPERGES MET PARMEZAAN EN EEN EITJE

Heb je grote honger, serveer er dan een zachtgekookt eitje of een spiegelei bij. Echt bijzonder lekker! Het is een van de lievelingsgerechten van Pascale voor zondagmiddag.

Zin in nog meer groenterecepten van Pascale Naessens?  Ontdek het in "De beste groenterecepten van Pascale".