Vis op de barbecue: 7 tips voor een heerlijke bereiding

Hoewel barbecue vaak doet denken aan vlees, kan ook vis een heerlijk alternatief zijn. Of je nu liefhebber bent van zalm, zeebaars of tonijn, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met deze tips en accessoires til je jouw visgerechten naar een hoger niveau.

7 tips om vis op de barbecue te maken

Vis in barbecue visklem op barbecue
 1. Gebruik een visgrill of barbecue visklem om je vis makkelijk te kunnen omdraaien zonder dat hij uit elkaar valt. Heb je die niet in huis, dan is een visspatel ene goed alternatief.
 2. Maak wat inkepingen in de vis om ervoor te zorgen dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt en de vis gelijkmatig gaart.
 3. Marineer je je vis? Doe dat dan niet te lang, vooral niet in zure marinades. Je vis wordt dan overgaar en riskeert uit elkaar te vallen.
 4. Gebruik een grillmat, barbecueschaal of hapjesrooster als je wil voorkomen dat je vis uit elkaar valt.
 5. Zorg ervoor dat de staart van de vis niet recht boven het heetste deel van de barbecue ligt, hij is dunner en gaart sneller.
 6. Je kan testen of je vis gaar is door met ene metalen spies in de vis te prikken en die tegen de onderkant van je duim te houden. Voelt de spies warm aan, dan is de vis gaar.
 7. Een lekker trucje: leg een plakje citroen onder elke hoek van de vis. Zo voorkom je dat je vis aan het rooster plakt en krijgt hij een heerlijke smaak.

Welke accessoires gebruiken om vis te grillen?

Er zijn heel wat handige accessoires die van pas komen als je vis op de barbecue maakt:

 • Een visgrill of barbecue visklem is een must: hiermee kan je een hele vis grillen zonder dat die aan het rooster blijft plakken.
 • Spiesjes en een brochettehouder zijn ideaal om visbrochettes te grillen. Je kan stevige vissoorten makkelijk combineren met groenten.
 • Barbecue bags zijn dan weer perfect om vispapillot klaar te maken. Je vis blijft lekker sappig.
 • Rookplankjes voegen een rokerige smaak aan je vis toe. Ze zijn ideaal om zalm te bereiden.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Barbecook.