Zelf verzorgingsproducten maken

DIY verzorgingsproducten zijn goed voor je huid én voor het milieu. Claudine kent er alles van en legt je uit hoe makkelijk het is.

Huis-tuin-keuken

“Om te beginnen hoef je niet naar 10 winkels om ingrediënten te zoekn. De meeste vind je gewoon in je eigen keukenkast”, zegt Claudine, expert in zelfgemaakte cosmetica. “Iedereen heeft wel suiker, olie, koffie, honing en glazen potjes in huis, niet?”

Milieuvriendelijk

Maak je je verzorgingsproducten zelf, dan weet je precies wat er in zit. Deze natuurlijke ingrediënten zijn goed voor het milieu. En je gebruikt herbruikbare verpakkingen. Minder verpakking betekent minder afval en daar is het milieu blij mee!

Zacht voor de huid

Nog een voordeel van zelf je verzorgingsproducten maken is dat je ze helemaal kunt aanpassen naar je eigen huidtype. Deodorant, lippenbalsem, scrub, make-up remover, alles is mogelijk!

Claudine: "In de workshop over zelfgemaakte schoonheidsproducten leer je hoe je je huid kunt reinigen, hydrateren en beschermen, maar ook hoe je je producten optimaal kunt bewaren. Veel deelnemers zijn verrast door de hoge kwaliteit van de producten die we samen maken."

Een leuke activiteit!

Ingrediënten zoeken, mengsels maken, nieuwe geuren en texturen ontdekken... je eigen schoonheidsproducten maken kan heel leuk zijn. Leuke tip: maak er een heuse gezinsactiviteit van!  

Een heel persoonlijk cadeau

Zelf een cadeautje maken voor Moederdag of Kerstmis? Dan zijn zelfgemaakte verzorgingsproducten een heel goed idee. Met liefde klaargemaakt zijn ze een persoonlijk en attent geschenk voor familie of vrienden. Kies je lievelingsgeuren uit, gebruik een mooi potje en stop je zelfgemaakt cadeautje in een mooi pakje!  

“Wat ik het leukst vond aan de workshop was het feit dat de producten worden gemaakt met weinig ingrediënten die allemaal gemakkelijk te vinden zijn.”

Elisabeth, deelneemster workshop ‘Zelf verzorgingsproducten maken’

Aan de slag?