Het wonderlijke verhaal van je gut en de impact van je darmen op je brein en je lijf

De nieuwste wetenschappelijke inzichten van Danny De Looze over onze darmflora en hoe je je darmen gezond houdt.

Steeds meer interesse in darmgezondheid

De laatste jaren voltrok zich een ware darmrevolutie. Werden onze darmen lang gezien als een onsmakelijke afvalbuis, dan zijn ze vandaag hét gezondheidsonderwerp waar iedereen over spreekt. Dat heeft veel te maken met het opwindende recente onderzoek over ons microbioom, dat duidelijk maakte hoezeer onze darmgezondheid onze algehele mentale en fysieke gezondheid beïnvloedt (denk maar aan de veelbesproken darm-breinconnectie).

Waarheid en feiten over gut health

In zijn nieuwe boek schept de vermaarde gastro-enteroloog Prof. Dr. Danny De Looze een duidelijk én genuanceerd beeld over deze populaire darmwetenschap. Hij analyseert de wildgroei aan middeltjes voor 'gut health', kadert veelvoorkomende verwachtingen en misvattingen en zoomt in op wat je darmen je dan wél echt vertellen. Daarbij gaat hij uitvoerig in op tal van kwalen en aandoeningen die zich voordoen in ons spijsverteringsstelsel, zoals prikkelbare darmen, reflux, obstipatie, intoleranties... Ook maakt hij een einde aan met de laatste poeptaboes: van stoelgangincontinentie tot chronische diarree, van winden tot boeren.

Tips om je darmflora te onderhouden

Tenslotte adviseert De Looze wat je zelf kunt doen om je darmen en darmflora levenslang te onderhouden. Maakt het echt zo een groot verschil om regelmatig voedsel te eten? Wat is de ideale toilethouding voor een grote boodschap? Hoe begin je aan een DIY darmspoeling? Wat is de zin en onzin van hypes zoals sapjeskuren, supplementen en tegenwoordig ook darmflorapillen? Welke onderzoeken laat je best frequent uitvoeren?

Na het lezen van dit boek ken jij alle geheimen van je darmen én weet je perfect hoe je naar ze kunt luisteren!

Luister live mee naar de LifeTalks met Danny De Looze, auteur van het boek 'Wat onze darmen vertellen'.

Over de auteur

Prof. Dr. Danny De Looze is maag-darmspecialist, verbonden aan het UZ Gent. Na zijn deelname aan het programma 'Topdokters' werd hij bekend als de man die in Vlaanderen de stoelgangtransplantatie introduceerde. Vandaag is hij nog steeds een veelgevraagde expert in talkshows en gezondheidsartikels. Daarnaast geeft hij op zeer regelmatige basis lezingen over onze darmen en de wondere wereld van de darmflora.

Wat onze darmen ons vertellen

In zijn nieuwe boek ‘Wat onze darmen ons vertellen’ schept de vermaarde gastro-enteroloog Prof. Dr. Danny De Looze een duidelijk én genuanceerd beeld over de populaire darmwetenschap. Hij analyseert de wildgroei aan middeltjes voor 'gut health', kadert veelvoorkomende verwachtingen en misvattingen en zoomt in op wat je darmen je dan wél echt vertellen. Daarbij gaat hij uitvoerig in op tal van kwalen en aandoeningen die zich voordoen in ons spijsverteringsstelsel, zoals prikkelbare darmen, reflux, obstipatie, intoleranties... Ook maakt hij een einde aan met de laatste poeptaboes: van stoelgangincontinentie tot chronische diarree, van winden tot boeren. Tenslotte adviseert De Looze wat je zelf kunt doen om je darmen en darmflora levenslang te onderhouden.))