De workshop van Viviane: koken met de kleinkinderen

‘Mammie’ Viviane (64) doet graag leuke dingen met haar kleinkinderen Liam en Romy (beide 8). Ze volgde al vaker workshops bij de Colruyt Group Academy, dus de keuze voor ‘Gezond kookplezier’ was snel gemaakt: “Kinderen gezond laten eten is niet altijd gemakkelijk.”

Liam en Romy gaan geregeld naar hun oma tijdens de vakantie, daarom is Viviane altijd op zoek naar toffe activiteiten voor hen. “De workshop ‘Gezond Kookplezier’ leek me een goede keuze omdat deze speciaal voor (groot)ouders met (klein)kinderen is bedoeld: “Er waren andere grootouders, maar ook ouders met hun kinderen. Die mix was heel leuk en toen het eten in de oven stond, konden de kinderen fijn met elkaar spelen.”

Een moeilijke eter

De tweeling is erg sportief en thuis letten hun ouders er goed op dat de kids gezond eten, maar dat is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk. “Mijn kleinzoon is heel kieskeurig in wat hij wel en niet wil eten, zijn smaakzin is erg goed ontwikkeld. Als ik appelmoes voor hem maak, heeft hij het meteen geproefd als ik daar een snufje kaneel in heb gedaan. En nee, dan wil hij het ook niet meer eten (lacht). Hij is een echt pietje precies en dat kon hij in de workshop heel goed gebruiken. Hij vond het heel leuk.”

Viviane ontfermde zich vooral over Liam tijdens de workshop, net omdat eten bij hem wat moeilijker ligt. De lesgever hield Vivianes kleindochter een beetje mee in het oog. “De lesgever deed dat supergoed. Ik stond zelf in het onderwijs en weet dat het niet altijd gemakkelijk is om te zorgen dat kinderen hun aandacht erbij houden.”

Koken voor papa en mama

“Mijn kleindochter Romy proeft alles en vindt heel veel lekker. Liam heeft zeker niet alles willen proeven, maar we hebben wel een hele leuke dag gehad. Volgende keer als ze komen logeren, gaan we de gerechtjes samen klaarmaken. Dan kunnen ze ook aan hun papa en mama laten zien wat we geleerd hebben.”

Meer van dat in de herfstvakantie!

Viviane en haar kleinkinderen weten dus al wat ze zullen doen in de herfstvakantie. Niet alleen gaan ze dan voor hun ouders koken, ze willen ook graag opnieuw een workshop volgen bij de Colruyt Group Academy. “Met papa en mama doen ze vaak leuke uitstapjes, bij oma leren ze nieuwe dingen. Dat is een mooie aanvulling, toch? (lacht).”

Benieuwd om ook aan de slag te gaan met jouw (klein)kind?