De workshop van Charlotte en Samuel: knutselen met je kleuter

Charlotte en haar zoontje Samuel lieten hun creativiteit op volle toeren draaien tijdens onze workshop ‘Knutselen met je kleuter’, in samenwerking met DreamLand. Een terugblik op een gezellige voormiddag met twee kunstwerkjes als resultaat.

“Onze oudste is zes en heeft leuke hobby’s waar hij tijdens het schooljaar wekelijks naar uitkijkt. En ook in de herfstmaanden is er een breed aanbod van activiteiten voor lagereschool kinderen. Maar voor Samuel, die nog maar vier jaar is, moet ik soms echt zoeken. En toen vond ik deze workshop, helemaal op maat van mijn nieuwsgierige, creatieve speelvogel.”

Knutselen voor kleuters

Tijdens deze workshop steek je samen met je kind de handen uit de mouwen om op het seizoen geïnspireerde knutselwerkjes te creëren. Voor Charlotte was het niet de eerste kennismaking met Colruyt Group Academy: “Ik volgde al eens een workshop waarin ik originele lunchpakketten voor de kinderen leerde maken. Dat was een fijne ervaring, dus ik wist dat ik me opnieuw aan een goed georganiseerd en origineel concept mocht verwachten."

"Voor Samuel was het heel spannend, hij kon zich er eerst niets bij voorstellen. Maar toen hij die tafel zag waar hij zich anderhalf uur volledig mocht uitleven met al dat coole materiaal, was hij laaiend enthousiast. Hij kon er niet snel genoeg invliegen!"

Blinken van trots

Samuel maakte een herfstbar uit een kartonnen doos. Zijn mama mocht de doos opensnijden, Samuel nam het schilder- en plakwerk voor zijn rekening. “Dat je niet alleen met penselen, maar ook met sponsjes mocht schilderen, vond hij geweldig. Dat had hij nog nooit gedaan en de penselen bleven dan ook links liggen (lacht)."

"Ik geloof dat het de bedoeling was om poppetjes in de herfstbar te zetten, maar Samuel maakte er een garage voor zijn auto’s van. Dat plan werd al meteen aan de knutseltafel gesmeed."

"Hij blonk van trots toen het af was en kon niet wachten om zijn meesterwerk thuis aan papa te tonen: ‘papa gaat fier op mij zijn, hè mama?’ zei hij. Natuurlijk was dat zo!”

Genieten van qualitytime

“Voor Samuel was het knutselen zelf natuurlijk het hoogtepunt. Maar ook het feit dat hij mama’s onverdeelde aandacht kreeg, was fantastisch. Evengoed voor mij trouwens, want thuis heb je zoveel om handen dat die qualitytime er soms bij inschiet."

"Ik heb ook heel wat inspiratie opgedaan. Ik ben spelbegeleidster voor jonge patiëntjes in het ziekenhuis, dus leuke knutselideeën zijn altijd welkom”

Zin om ook met je oogappel te komen knutselen?