Aan de slag na de workshop: 9-jarige Lizy grimeert kindjes

De negenjarige Lizy volgde de workshop ‘Kindergrime-basis’ samen met haar meter Sofie. Lizy wou alle kindjes schminken op het verjaardagsfeest van Max, haar eenjarige metekindje. Samen met haar meter beleefde Lizy een onvergetelijke namiddag. Kijk maar in het filmpje. Missie geslaagd!

Vanwaar het idee om samen een workshop kindergrime te volgen?

Sofie: Ik heb Lizy de workshop als cadeau gegeven. Ik had op de website van Colruyt Group Academy gelezen dat kinderen vanaf 9 jaar welkom waren. Het hoeft niet altijd een materieel cadeau te zijn.

Lizy is heel creatief. Dit is echt iets voor haar. Als je ziet hoe ze zich drie uur lang goed heeft geamuseerd tijdens die workshop grime! En zoals je kan zien aan het resultaat heeft ze er veel bijgeleerd.

Voor mij was het ook een en al qualitytime met mijn metekind. Ik heb de workshop samen met haar gevolgd. Lizy heeft nu de leeftijd dat we veel samen kunnen doen en we kunnen zo stilaan ook over al heel wat dingen praten. Zo’n workshop is daar een tof moment voor.

Zijn jullie nieuwe grime-skills goed van pas gekomen?

Sofie: Zeker en vast. Lizy had voorgesteld om tijdens het verjaardagsfeestje van mijn dochter Max samen alle kindjes te grimeren. Dat was een voltreffer. Alle kindjes stonden te popelen om geschminkt te worden. Lizy heeft er mooi werk geleverd. Het was gewoon heel plezant. Ik ga dit dus zeker nog met haar doen. En dan bedoel ik zowel feestjes als workshops.

Wat heb je allemaal gedaan tijdens de workshop?

Lizy: Ik heb verschillende figuren leren schminken op de workshop. De tijger vond ik het leukst en het mooist.

En vond je metekindje het leuk om geschminkt te worden?

Lizy: Ik heb Max geschminkt in een bloemetje. Ze bleef mooi stil zitten, dus ik denk wel dat ze het leuk vond. Het is goed gelukt. Max is wel altijd schattig.

Wil je dit nog doen?

Lizy: Met de schminkset die ik heb gekregen kan ik nog veel oefenen. Ik zou heel graag nog op andere verjaardagsfeestjes kindjes schminken. Het zou ook tof zijn om met mijn meter Sofie nog andere workshops te volgen.

Wil jij ook een workshop kindergrime volgen?