Al gehoord van vol-au-veggie? Lesgeefster Ann geeft een veggie twist aan de populaire klassieker vol-au-vent! Quorn is de ideale vleesvervanger in dit gerecht uit onze workshop ‘Easy veggie’. Vegetariër of niet: iedereen likt duimen en vingers af!
Ingrediënten
0.5 plantje krulpeterselie
1 ui
5 el boter
400 g quorn stukjes
60 g vloeiende bloem
1 blokje groentebouillon
350 ml volle melk
125 g witte champignons
125 g shiitakes
250 ml soja cuisine
nootmuskaat
1 citroen
200 g gele en oranje wortelslierten
1 el kippenkruiden
750 g ovenkroketten
Bereiding
Breng 500 ml water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op.
Snipper de krulpeterselie fijn.
Pel de ui en snipper fijn.
Verhit 3 el boter in een stoofpot en bak de quorn stukjes mooi bruin.
Voeg de ui toe en laat mee glazig bakken.
Bestrooi met de vloeiende bloem en roer goed om.
Voeg al roerend rustig met een klopper de groentebouillon en 250ml melk toe en breng aan de kook.
Snij ondertussen de witte champignons en shiitakes in schijfjes.
Voeg toe aan de stoofpot, laat het geheel 15’ rustig koken en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Roer er de soja cuisine en de fijngesneden peterselie door en kruid met nootmuskaat, zwarte peper, citroensap en zout, naar smaak.
Smelt 2 el boter in een pan en roerbak de wortelslierten gaar.
Kruid met kippenkruiden en zwarte peper.
Bak de ovenkroketten volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Serveer met de ‘vol au veggie’ en de wortelslierten.