Hoe pof en pel je kastanjes?

Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen in plaats van het koken van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?

  1. Maak de kastanjes schoon.
  2. Bedek een bakpaat met bakpapier en leg de kastanjes erop. Stel je oven in op 180 °C à 200 °C.
  1. Kijk wanneer de schil begint open te ‘poffen’. Dit duurt een 10-tal minuten bij kleine kastanjes en een 20-tal bij grotere exemplaren. Draai de kastanjes halverwege even om.
  1. Haal daarna de kastanjes uit de oven en giet er kokend water over. Zo komt de schil helemaal los van het vruchtvlees en laat ook het dunne, bittere velletje dat rond de vrucht zit los.
  1. Smakelijk! Mag het wat meer zijn? Gepofte kastanjes combineren heerlijk met suiker, boter of wat peper en zout.

Tip: Sorteer per grootte
“Heb je verschillende formaten kastanjes? Leg de kleintjes op een aparte bakplaat zodat je ze eerder uit de oven kan halen. De grotere exemplaren kunnen wat langer in de oven blijven tot ook zij etensklaar zijn.”

Tip: Op de barbecue!
Wil je het iets avontuurlijker? “Kastanjes op de barbecue zijn fenomenaal lekker! Leg ze op het grillrooster in een oude pan of zo’n aluminium bakje met gaten. Zo dringt de hitte van het vuur pijlsnel door tot in de kastanjes. Beweeg je pan voorzichtig heen en weer zodat het vruchtvlees goed loskomt van de pel. Na enkele minuten poffen ze open en zijn ze klaar om te pellen en verorberen!”



Ontdek onze inspirerende workshops

€ 40

De plantaardige keuken ontdekken

Vaker plantaardig eten, hoe pak je dat aan? Na deze workshop vol tips en recepten eet je stap voor stap meer plantaardig.

€ 40

Klassiekers, vegan style

Ben je dol op vegan eten, maar ook op grootmoeders keuken? In deze kookworkshop combineren we het beste van beide!

€ 38

Vegetarisch broodbeleg, terrines en groentespreads

Maak in deze kookworkshop zelf vegetarisch broodbeleg en spreads met groenten, noten en vleesvervangers.

€ 38

Groenten fermenteren

Fermenteren kan je leren! Ontdek alle voordelen en technieken, krijg tips & tricks en proef de bereidingen.

€ 17

Op kruidenwandeling in Grimbergen (outdoor)

Leer wilde planten en kruiden kennen tijdens deze mooie natuurwandeling in Grimbergen.

€ 45

prijs voor 2

Koken is kinderspel: kleine hapjes

Leer je kleine chef de eerste kneepjes van het kookvak door samen kleine, gemakkelijke en gezellige hapjes te maken.

€ 40

Easy veggie

Zin om meer of voor de eerste keer vegetarisch te koken? Je ontdekt snelle en makkelijke recepten in deze kookworkshop.

€ 40

Barbecue op wereldse wijze

Mag je barbecue eens iets anders zijn? Verleg in deze workshop letterlijk je grenzen en ontdek verrassende grilllades uit andere landen.

€ 40

Easy Italian

Eenvoud en authenticiteit, dat is de Italiaanse keuken. Tijdens deze kookworkshop ontdekken we makkelijke recepten!