Hoe pof en pel je kastanjes?

Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen in plaats van het koken van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?

  1. Maak de kastanjes schoon.
  2. Bedek een bakpaat met bakpapier en leg de kastanjes erop. Stel je oven in op 180 °C à 200 °C.
  1. Kijk wanneer de schil begint open te ‘poffen’. Dit duurt een 10-tal minuten bij kleine kastanjes en een 20-tal bij grotere exemplaren. Draai de kastanjes halverwege even om.
  1. Haal daarna de kastanjes uit de oven en giet er kokend water over. Zo komt de schil helemaal los van het vruchtvlees en laat ook het dunne, bittere velletje dat rond de vrucht zit los.
  1. Smakelijk! Mag het wat meer zijn? Gepofte kastanjes combineren heerlijk met suiker, boter of wat peper en zout.

Tip: Sorteer per grootte
“Heb je verschillende formaten kastanjes? Leg de kleintjes op een aparte bakplaat zodat je ze eerder uit de oven kan halen. De grotere exemplaren kunnen wat langer in de oven blijven tot ook zij etensklaar zijn.”

Tip: Op de barbecue!
Wil je het iets avontuurlijker? “Kastanjes op de barbecue zijn fenomenaal lekker! Leg ze op het grillrooster in een oude pan of zo’n aluminium bakje met gaten. Zo dringt de hitte van het vuur pijlsnel door tot in de kastanjes. Beweeg je pan voorzichtig heen en weer zodat het vruchtvlees goed loskomt van de pel. Na enkele minuten poffen ze open en zijn ze klaar om te pellen en verorberen!”



Ontdek onze inspirerende workshops

€ 42

Creatieve broodjes bakken

Originele broodjes maken je feesttafel of brunch helemaal af. In deze kookworkshop maak je ze in een handomdraai.

€ 42

Met de wok op reis

In deze workshop wereldkeuken leer je wokken als de beste! Experimenteren met smaak en ingrediënten: de wok kent voor jou geen grenzen meer!

€ 42

Cantina Mexicana

Bestemming: Mexico! Ontdek de Mexicaanse keuken en maak enkele typische gerechten met hun zonnige smaken.

€ 7

demo cooking

Plantaardiger eten? Zo maak je de switch

16/01 - Dr. Servaas laat zien hoe je moeiteloos plantaardiger kookt. Kijk mee in zijn potten en doe het direct thuis na.

€ 42

Poké bowls maken

Met poké bowls kan je oneindig veel kanten op! In deze workshop ontdek je de vele mogelijkheden van die smaakbommetjes.

€ 32

Wijn voor beginners

Welke types wijn drink jij graag? Ontdek het tijdens deze wijnproeverij voor beginners.

€ 42

Energiek ontbijt on-the-go

“Geen tijd om te ontbijten!” Dat zeg je nooit meer na deze workshop vol makkelijke en evenwichtige ontbijtinspiratie.

€ 47

Feestelijk voorjaarsmenu

Feestinspiratie nodig voor het voorjaar? Laat een frisse wind door je gerechten waaien in deze kookworkshop.

€ 42

Snelle én lekkere eenpansgerechten

Snel en makkelijk aan tafel gaan? Met de heerlijke eenpansgerechten uit deze workshop kan je thuis alle kanten uit.