Hoe pof en pel je kastanjes?

Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen in plaats van het koken van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?

  1. Maak de kastanjes schoon.
  2. Bedek een bakpaat met bakpapier en leg de kastanjes erop. Stel je oven in op 180 °C à 200 °C.
  1. Kijk wanneer de schil begint open te ‘poffen’. Dit duurt een 10-tal minuten bij kleine kastanjes en een 20-tal bij grotere exemplaren. Draai de kastanjes halverwege even om.
  1. Haal daarna de kastanjes uit de oven en giet er kokend water over. Zo komt de schil helemaal los van het vruchtvlees en laat ook het dunne, bittere velletje dat rond de vrucht zit los.
  1. Smakelijk! Mag het wat meer zijn? Gepofte kastanjes combineren heerlijk met suiker, boter of wat peper en zout.

Tip: Sorteer per grootte
“Heb je verschillende formaten kastanjes? Leg de kleintjes op een aparte bakplaat zodat je ze eerder uit de oven kan halen. De grotere exemplaren kunnen wat langer in de oven blijven tot ook zij etensklaar zijn.”

Tip: Op de barbecue!
Wil je het iets avontuurlijker? “Kastanjes op de barbecue zijn fenomenaal lekker! Leg ze op het grillrooster in een oude pan of zo’n aluminium bakje met gaten. Zo dringt de hitte van het vuur pijlsnel door tot in de kastanjes. Beweeg je pan voorzichtig heen en weer zodat het vruchtvlees goed loskomt van de pel. Na enkele minuten poffen ze open en zijn ze klaar om te pellen en verorberen!”



Ontdek onze inspirerende workshops

€ 42

Barbecue op wereldse wijze

Mag je barbecue eens iets anders zijn? Verleg in deze workshop letterlijk je grenzen en ontdek verrassende grilllades uit andere landen.

€ 42

Energiek ontbijt on-the-go

“Geen tijd om te ontbijten!” Dat zeg je nooit meer na deze workshop vol makkelijke en evenwichtige ontbijtinspiratie.

€ 42

Bijgerechten voor de BBQ

Van dips tot verrassende salades met toppings. Maak in deze workshop snelle en lekkere bijgerechten voor bij de barbecue.

€ 42

Met de wok op reis

In deze workshop wereldkeuken leer je wokken als de beste! Experimenteren met smaak en ingrediënten: de wok kent voor jou geen grenzen meer!

€ 42

Op ontdekking in de wereldkeuken

In deze workshop ga je aan de slag met exotische ingrediënten uit de wereldkeuken om de lekkerste gerechten te maken.

€ 70

Reis rond de wereld

Maak samen met je team een verrassend menu klaar met gerechten uit verschillende werelddelen

€ 42

Lasagne, anders dan anders

Lasagne maken? Ja, maar dan nét iets anders. In deze workshop doe je inspiratie op voor lekkere originele lasagneschotels.

€ 42

Glutenvrij en lactosevrij bakken

Eet jij of iemand van je familie gluten- of lactosevrij? In deze workshop leer je zelf bakken zonder gluten of lactose.

€ 42

Poké bowls maken

Met poké bowls kan je oneindig veel kanten op! In deze workshop ontdek je de vele mogelijkheden van die smaakbommetjes.