Hoe pof en pel je kastanjes?

Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen in plaats van het koken van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?

  1. Maak de kastanjes schoon.
  2. Bedek een bakpaat met bakpapier en leg de kastanjes erop. Stel je oven in op 180 °C à 200 °C.
  1. Kijk wanneer de schil begint open te ‘poffen’. Dit duurt een 10-tal minuten bij kleine kastanjes en een 20-tal bij grotere exemplaren. Draai de kastanjes halverwege even om.
  1. Haal daarna de kastanjes uit de oven en giet er kokend water over. Zo komt de schil helemaal los van het vruchtvlees en laat ook het dunne, bittere velletje dat rond de vrucht zit los.
  1. Smakelijk! Mag het wat meer zijn? Gepofte kastanjes combineren heerlijk met suiker, boter of wat peper en zout.

Tip: Sorteer per grootte
“Heb je verschillende formaten kastanjes? Leg de kleintjes op een aparte bakplaat zodat je ze eerder uit de oven kan halen. De grotere exemplaren kunnen wat langer in de oven blijven tot ook zij etensklaar zijn.”

Tip: Op de barbecue!
Wil je het iets avontuurlijker? “Kastanjes op de barbecue zijn fenomenaal lekker! Leg ze op het grillrooster in een oude pan of zo’n aluminium bakje met gaten. Zo dringt de hitte van het vuur pijlsnel door tot in de kastanjes. Beweeg je pan voorzichtig heen en weer zodat het vruchtvlees goed loskomt van de pel. Na enkele minuten poffen ze open en zijn ze klaar om te pellen en verorberen!”



Ontdek onze inspirerende workshops

€ 38

Groenten fermenteren

Fermenteren kan je leren! Ontdek alle voordelen en technieken, krijg tips & tricks en proef de bereidingen.

€ 0

gratis

Inspiratiesessie: deeg kneden, eenvoudiger dan je denkt (digitaal)

14/05 - In minder dan een uur laat onze expert je zien hoe je deeg kneedt voor verschillende bereidingen.

€ 7

Food fotografie met smartphone (digitaal)

21/05 - In deze digitale workshop leer je de basis van foodstyling en -fotografie. Met deze tips geef jij jouw foodfoto’s een boost.

€ 42

Glutenvrij en lactosevrij bakken

Eet jij of iemand van je familie gluten- of lactosevrij? In deze workshop leer je zelf bakken zonder gluten of lactose.

€ 42

Aziatische streetfood

Maak in deze kookworkshop traditionele gerechtjes die je in Azië op elke straathoek aantreft.

€ 42

Kies je quiche

In deze workshop leer je 8 makkelijke quicherecepten waarmee je familie en vrienden kan verrassen.

€ 42

De plantaardige keuken ontdekken

Vaker plantaardig eten, hoe pak je dat aan? Na deze workshop vol tips en recepten eet je stap voor stap meer plantaardig.

€ 42

Maaltijdsalades & dressings

Ontdek tijdens deze kookworkshop hoe een lekker vullende salade eruitziet.

€ 42

Vegetarische BBQ: van apero tot dessert

Denk je bij barbecueën meteen aan vlees? Verleg je grenzen en ontdek heerlijke vegetarische recepten voor de barbecue.