Hoe pof en pel je kastanjes?

Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen in plaats van het koken van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?

  1. Maak de kastanjes schoon.
  2. Bedek een bakpaat met bakpapier en leg de kastanjes erop. Stel je oven in op 180 °C à 200 °C.
  1. Kijk wanneer de schil begint open te ‘poffen’. Dit duurt een 10-tal minuten bij kleine kastanjes en een 20-tal bij grotere exemplaren. Draai de kastanjes halverwege even om.
  1. Haal daarna de kastanjes uit de oven en giet er kokend water over. Zo komt de schil helemaal los van het vruchtvlees en laat ook het dunne, bittere velletje dat rond de vrucht zit los.
  1. Smakelijk! Mag het wat meer zijn? Gepofte kastanjes combineren heerlijk met suiker, boter of wat peper en zout.

Tip: Sorteer per grootte
“Heb je verschillende formaten kastanjes? Leg de kleintjes op een aparte bakplaat zodat je ze eerder uit de oven kan halen. De grotere exemplaren kunnen wat langer in de oven blijven tot ook zij etensklaar zijn.”

Tip: Op de barbecue!
Wil je het iets avontuurlijker? “Kastanjes op de barbecue zijn fenomenaal lekker! Leg ze op het grillrooster in een oude pan of zo’n aluminium bakje met gaten. Zo dringt de hitte van het vuur pijlsnel door tot in de kastanjes. Beweeg je pan voorzichtig heen en weer zodat het vruchtvlees goed loskomt van de pel. Na enkele minuten poffen ze open en zijn ze klaar om te pellen en verorberen!”



Ontdek onze inspirerende workshops

€ 42

Feestelijk hapjesbuffet in een handomdraai

Maak lekkere aperitief- en desserthapjes. Feestelijk én eenvoudig te bereiden. Zo geniet je volop van de feeststemming.

€ 47

Feestelijk vegetarisch menu

Maak samen een origineel feestmenu met groenten in de schijnwerpers. De ideale inspiratie voor de feestdagen!

€ 42

Vegetarisch broodbeleg, terrines en groentespreads

Maak in deze kookworkshop zelf vegetarisch broodbeleg en spreads met groenten, noten en vleesvervangers.

€ 42

Heerlijk herfstmenu

Na deze workshop zit je boordevol nieuwe inspiratie om een geurig en kleurig herfstmenu op tafel te toveren.

€ 7

replay

Morgane Leten: hoe haal je het beste uit je menstruatiecyclus? (Replay)

Hoe haal je het beste uit je menstruatiecyclus? Cyclusexpert Morgane Leten helpt je op weg

€ 32

Wijn voor beginners

Welke types wijn drink jij graag? Ontdek het tijdens deze wijnproeverij voor beginners.

€ 42

Energiek ontbijt on-the-go

“Geen tijd om te ontbijten!” Dat zeg je nooit meer na deze workshop vol makkelijke en evenwichtige ontbijtinspiratie.

€ 42

De Libanese keuken

Libanees eten is helemaal trendy. Ontdek tijdens deze kookworkshop originele Libanese recepten!

€ 42

Op ontdekking in de wereldkeuken

In deze workshop ga je aan de slag met exotische ingrediënten uit de wereldkeuken om de lekkerste gerechten te maken.