Hoe pof en pel je kastanjes?

Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen in plaats van het koken van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?

  1. Maak de kastanjes schoon.
  2. Bedek een bakpaat met bakpapier en leg de kastanjes erop. Stel je oven in op 180 °C à 200 °C.
  1. Kijk wanneer de schil begint open te ‘poffen’. Dit duurt een 10-tal minuten bij kleine kastanjes en een 20-tal bij grotere exemplaren. Draai de kastanjes halverwege even om.
  1. Haal daarna de kastanjes uit de oven en giet er kokend water over. Zo komt de schil helemaal los van het vruchtvlees en laat ook het dunne, bittere velletje dat rond de vrucht zit los.
  1. Smakelijk! Mag het wat meer zijn? Gepofte kastanjes combineren heerlijk met suiker, boter of wat peper en zout.

Tip: Sorteer per grootte
“Heb je verschillende formaten kastanjes? Leg de kleintjes op een aparte bakplaat zodat je ze eerder uit de oven kan halen. De grotere exemplaren kunnen wat langer in de oven blijven tot ook zij etensklaar zijn.”

Tip: Op de barbecue!
Wil je het iets avontuurlijker? “Kastanjes op de barbecue zijn fenomenaal lekker! Leg ze op het grillrooster in een oude pan of zo’n aluminium bakje met gaten. Zo dringt de hitte van het vuur pijlsnel door tot in de kastanjes. Beweeg je pan voorzichtig heen en weer zodat het vruchtvlees goed loskomt van de pel. Na enkele minuten poffen ze open en zijn ze klaar om te pellen en verorberen!”



Ontdek onze inspirerende workshops

€ 42

De Libanese keuken

Libanees eten is helemaal trendy. Ontdek tijdens deze kookworkshop originele Libanese recepten!

€ 42

Meer vis op het menu

Vrijdag visdag? Jawel! In deze workshop leer je hoe makkelijk het is om het hele jaar door meer vis op je menu te zetten.

€ 42

Vegetarisch broodbeleg, terrines en groentespreads

Maak in deze kookworkshop zelf vegetarisch broodbeleg en spreads met groenten, noten en vleesvervangers.

€ 47

prijs voor 2

Zomerhapjes met de kids

In deze kookworkshop maak je samen met je kind een heleboel makkelijke kidsproof hapjes.

€ 7

demo cooking

Lekkere lunchbox voor je kind

24/10 - Hoe maak je een lekkere lunchbox voor kids? Mama Lobke geeft haalbare tips en recepten die met plezier worden opgegeten.

€ 42

Barbecue op wereldse wijze

Mag je barbecue eens iets anders zijn? Verleg in deze workshop letterlijk je grenzen en ontdek verrassende grilllades uit andere landen.

€ 42

Makkelijke zomerse (apero)hapjes

Tijdens deze kookworkshop leer je in een handomdraai eenvoudige maar heerlijke tapas maken.

€ 42

Zondags brunchen

Van home made croissants met banaan tot hartige broodtaart. Ontdek in deze workshop makkelijke en verrassende recepten voor je volgende brunch.

€ 42

Verrassend veggie

Ga in deze kookworkshop met ons mee op ontdekking in de veggie wereldkeuken.