Hoe pof en pel je kastanjes?

Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen in plaats van het koken van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?

  1. Maak de kastanjes schoon.
  2. Bedek een bakpaat met bakpapier en leg de kastanjes erop. Stel je oven in op 180 °C à 200 °C.
  1. Kijk wanneer de schil begint open te ‘poffen’. Dit duurt een 10-tal minuten bij kleine kastanjes en een 20-tal bij grotere exemplaren. Draai de kastanjes halverwege even om.
  1. Haal daarna de kastanjes uit de oven en giet er kokend water over. Zo komt de schil helemaal los van het vruchtvlees en laat ook het dunne, bittere velletje dat rond de vrucht zit los.
  1. Smakelijk! Mag het wat meer zijn? Gepofte kastanjes combineren heerlijk met suiker, boter of wat peper en zout.

Tip: Sorteer per grootte
“Heb je verschillende formaten kastanjes? Leg de kleintjes op een aparte bakplaat zodat je ze eerder uit de oven kan halen. De grotere exemplaren kunnen wat langer in de oven blijven tot ook zij etensklaar zijn.”

Tip: Op de barbecue!
Wil je het iets avontuurlijker? “Kastanjes op de barbecue zijn fenomenaal lekker! Leg ze op het grillrooster in een oude pan of zo’n aluminium bakje met gaten. Zo dringt de hitte van het vuur pijlsnel door tot in de kastanjes. Beweeg je pan voorzichtig heen en weer zodat het vruchtvlees goed loskomt van de pel. Na enkele minuten poffen ze open en zijn ze klaar om te pellen en verorberen!”



Ontdek onze inspirerende workshops

€ 42

Op ontdekking in de wereldkeuken

In deze workshop ga je aan de slag met exotische ingrediënten uit de wereldkeuken om de lekkerste gerechten te maken.

€ 7

met boekvoordeel

Claudia Van Avermaet: meer rust in je leven in 7 stappen

03/12 - Claudia leert je terug connectie maken met je lichaam door het stellen van grenzen, weer te leren voelen & bewust te onthaasten.

€ 42

Klassieke keuken met een twist

In deze workshop maken we enkele klassieke familierecepten op moderne wijze, zoals waterzooi met vis op z’n Oosters.

€ 42

Herfstige hapjes

Omarm het herfstgevoel met smakelijke en eenvoudige hapjes die je leert maken in deze workshop.

€ 7

demo cooking

Hakim Chatar: de moderne Marokkaanse keuken

07/11 - Hobbykok Hakim Chatar, runner-up tijdens het eerste seizoen van Celebrity MasterChef geeft je de in- en outs van de moderne Marokkaanse keuken.

€ 42

Easy Italian

Eenvoud en authenticiteit, dat is de Italiaanse keuken. Tijdens deze kookworkshop ontdekken we makkelijke recepten!

€ 42

Snelle én lekkere eenpansgerechten

Snel en makkelijk aan tafel gaan? Met de heerlijke eenpansgerechten uit deze workshop kan je thuis alle kanten uit.

€ 32

Wijn voor beginners

Welke types wijn drink jij graag? Ontdek het tijdens deze wijnproeverij voor beginners.

€ 42

Tapas en pinchos

Proef de smaken van het zuiden door eenvoudige tapas en pinchos te bereiden in deze kookworkshop.