Milcobel

Vanuit Milcobel, producent van Brugge Kaas, hebben we gekozen voor een sterk partnership met Colruyt Group Academy, om de consument de kans te geven onze producten te proeven in verschillende gedaantes.
De kookworkshops zijn voor ons de uitgelezen kans om te laten zien hoe veelzijdig en bijzonder onze kazen zijn. Het zijn inspirerende sessies waar je leert wat je allemaal met kaas kan doen: van hartig bakken, tot een heerlijke ovenschotel of een verrassend dessert. Kortom, kook met karakter, kook met kaas!

Belgische zuivelcoöperatie

Milcobel is de belangrijkste Belgische zuivelcoöperatie, in handen van 2.400 leden-melkveehouders. Jaarlijks halen we ongeveer 1,7 miljard liter melk op bij onze melkveehouders en we verwerken deze tot o.a. kwaliteitsvolle kaas, boter, ijs, room, melkpoeder, melkdranken of wei.

Onze Belgische roots gaat meer dan 100 jaar terug en vele kleine coöperaties liggen aan de basis van wat uiteindelijk het Milcobel van vandaag is geworden. Vanuit het idee van ‘samen ondernemen, samen sterk’ streven we naar een Belgische melkveehouderij en zuivelcoöperatie die duurzaam onderneemt in harmonie met de samenleving. Die hiervoor fair beloond en gewaardeerd wordt. Lokaal en internationaal.

Milcobel is een inclusieve coöperatie, die 100% inzet op samenwerking en verbinding. We respecteren en valoriseren de verscheidenheid en het familiale karakter van alle melkveebedrijven die onze coöperatie rijk is. Als coöperatie bundelen wij hun sterktes en zorgen we voor een meerwaarde die ten goede komt aan alle leden. In een coöperatie zorgen we voor elkaar. Met respect voor mens, dier en milieu. We slaan ook bruggen naar onze klanten en hun behoeften en naar stakeholders en hun belangen. Overleg en dialoog zijn ons handelsmerk.

Brugge Kaas, een groot Belgisch kaasmerk

Brugge Kaas heeft verschillende varianten met elk hun eigen uitgesproken smaak. De meest bekende variant is ongetwijfeld Brugge Oud. Zijn pittig aroma en karakteristieke textuur maken deze mooie kaas uniek. Dankzij de lange rijping onder het oog van onze deskundige kaasmeesters ontwikkelt Brugge Oud extra veel smaak. Zo geeft hij elk gerecht nét dat tikkeltje meer.

100% Belgisch, 100% weidemelk

Sinds februari 2019 is alle melk, die trouwens 100% afkomstig is van onze Belgische boeren, die gebruikt wordt voor Brugge Kaas afkomstig van weidemelk.

100% weidemelk betekent dat onze koeien van het voorjaar tot het najaar gedurende 120 dagen of meer minstens zes uur per dag in open lucht kunnen grazen. Bovendien komt alle melk die gebruikt wordt voor onze Brugge Kaas uit de streek waardoor er dus echt lokaal geproduceerd wordt!

Ontdek hier het volledige verhaal van Brugge Kaas.