Spring rolls
De dingen die je van jongs af aan leert, draag je je hele leven met je mee. Zo ook de kunst van het koken en kennis over eten. In dit geval gaat Ellis samen met Babitha aan de slag om springrolls te maken. Benieuwd wat ze geleerd heeft? En of haar gezin het lekker vond?
4 personen (2 stuks/ persoon)
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 8 vellen rijstpapier
- 20 g jonge sla
- 0.4 wortel
- 0.4 komkommer
- 0.8 lente-uitjes
- 8 stuks radijsjes
- 0.2 bosje verse munt
- 1/4 stuk avocado
- 1/4 stuk mango
- 32 g rijstvermicelli
- 1/2 stengel citroengras
- 1/2 stukje chilipeper
- 0.4 dl sojasaus
- 0.4 dl gembersiroop
- snuifje zout
Bereiding
- Verwarm de sojasaus met de gembersiroop op een laag vuur. Snij de stengels citroengras doormidden, snij de rode peper in kleine ringetjes en snij de gember in stukjes. Voeg toe. Laat zachtjes inkoken tot een stroperige saus.
- Kook de rijstvermicelli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel met koud water en zet even apart in een kom gezouten water.
- Spoel de jonge sla en zwier droog. Schil de komkommer en de wortel en snij met de lenteuitjesin dunne staafjes van 5 cm lang en 2 mm dik.
- Maak een handdoek vochtig en wring goed uit. Vul een kom met lauw water, dompel er een vel rijstpapier in en leg vervolgens op de vochtige handdoek. Leg er enkele blaadjes sla op, daarop enkele staafjes wortel, vervolgens komkommer, dan lente-ui, avocado en mango, radijsjes en muntblaadjes. Eindig met de vermicelli.
- Leg naast de groentjes enkele blaadjes verse munt en rol het lenterolletje op. Vouw na 1 keer rollen de zijkanten naar binnen en rol verder. Snij het overtollige rijstpapier weg. Serveer met de soja-gemberstroop.