Zero waste: pesto maken van groenteloof

Het bladgroen van je groenten eten is veilig en gezond. Wist je bijvoorbeeld dat je van wortelloof heerlijke pesto kan maken?

Wat heb je nodig?

  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bussel wortel met veel groen aan
  • 1 blok parmezaanse kaas
  • 150 ml extra vierge olijfolie van goede kwaliteit

Hoe maak je het?

  • Snij 2/3 van het wortelloof af (het onderste deel dicht bij de wortel is erg bitter en niet bruikbaar) en pluk de blaadjes.
  • Was grondig.
  • Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  • Rasp de parmezaan.
  • Mix het wortelloof samen met de pijnboompitten, de geraspte parmezaan, het teentje knoflook en de olijfolie tot een gladde pesto.
  • Kruid met zwarte peper en zout.