Minder voedselverspilling: red je restjes

Voor 1 pers.

Lezing

€ 7

prijs per persoon

Minder voedsel weggooien? Koop, kook en bewaar bewust!

Herken je dit? Die frustratie omdat je de maaltijdoverschotten die je zo goed bewaarde, toch weer liet bederven? Of ergernis omdat restjes brood, zuivel of groenten bij jou thuis meestal in de vuilbak belanden? Vind je het zonde om al die restjes weg te gooien, maar weet je niet wat je ermee moet?

In deze lezing krijg je eenvoudige tips om het maximum uit je voeding te halen, zodat je thuis véél minder eten moet weggooien. Dat gaat van het plannen van je maaltijden en aankopen, tot slimme bewaartips en creatieve ideeën opdoen om te koken met restjes.

Op het programma:

  • Food waste: wat, waar, waarom en hoeveel?
  • Planning: hoe voorkom je restjes door je maaltijden goed te plannen (bv. boodschappenlijstjes, pasta of rijst afwegen …)?
  • Koelkast organiseren: wat leg je wel en niet in de koelkast en op welke plaats precies?
  • Etiketten: wat is het verschil tussen ‘te gebruiken tot' en 'ten minste houdbaar tot'?
  • Koken met restjes: tips voor recepten met brood-, groente-, aardappel-, vlees-, visrestjes.

Vlaco behartigt al 30 jaar het beleid en de belangen van de biologische kringloop in Vlaanderen. De vzw werkt samen met overheden en bedrijven rond de verwerking van organisch-biologisch afval en helpt ook consumenten om bewuster om te springen met voedsel en natuurlijke grondstoffen, om zo bij te dragen tot de circulaire economie. In onze lezingen leren hun medewerkers je alles over kringlooptechnieken die je zelf kan toepassen zoals koken met restjes, thuiscomposteren of kringlooptuinieren. Lees meer.

Hoe werkt het praktisch?

  • Duur: 2 uur
  • Inclusief hapje en drankje.
  • Maximum 40 deelnemers per sessie.
Dit is een theoretische sessie. Zie je graag ook een praktische demonstratie van enkele recepten, volg dan onze demo cooking 'Koken met restjes'.

Meer info over het verloop van een lezing

Laat je inspireren door nieuwe inzichten en praktische tips. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Stap voor stap

Georganiseerd door:

Minder voedsel weggooien? Koop, kook en bewaar bewust!

Herken je dit? Die frustratie omdat je de maaltijdoverschotten die je zo goed bewaarde, toch weer liet bederven? Of ergernis omdat restjes brood, zuivel of groenten bij jou thuis meestal in de vuilbak belanden? Vind je het zonde om al die restjes weg te gooien, maar weet je niet wat je ermee moet?

In deze lezing krijg je eenvoudige tips om het maximum uit je voeding te halen, zodat je thuis véél minder eten moet weggooien. Dat gaat van het plannen van je maaltijden en aankopen, tot slimme bewaartips en creatieve ideeën opdoen om te koken met restjes.

Op het programma:

  • Food waste: wat, waar, waarom en hoeveel?
  • Planning: hoe voorkom je restjes door je maaltijden goed te plannen (bv. boodschappenlijstjes, pasta of rijst afwegen …)?
  • Koelkast organiseren: wat leg je wel en niet in de koelkast en op welke plaats precies?
  • Etiketten: wat is het verschil tussen ‘te gebruiken tot' en 'ten minste houdbaar tot'?
  • Koken met restjes: tips voor recepten met brood-, groente-, aardappel-, vlees-, visrestjes.

Vlaco behartigt al 30 jaar het beleid en de belangen van de biologische kringloop in Vlaanderen. De vzw werkt samen met overheden en bedrijven rond de verwerking van organisch-biologisch afval en helpt ook consumenten om bewuster om te springen met voedsel en natuurlijke grondstoffen, om zo bij te dragen tot de circulaire economie. In onze lezingen leren hun medewerkers je alles over kringlooptechnieken die je zelf kan toepassen zoals koken met restjes, thuiscomposteren of kringlooptuinieren. Lees meer.

Hoe werkt het praktisch?

  • Duur: 2 uur
  • Inclusief hapje en drankje.
  • Maximum 40 deelnemers per sessie.
Dit is een theoretische sessie. Zie je graag ook een praktische demonstratie van enkele recepten, volg dan onze demo cooking 'Koken met restjes'.

Meer info over het verloop van een lezing

Laat je inspireren door nieuwe inzichten en praktische tips. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Stap voor stap