Zomerse barbecue op z’n veggie

BBQ

De zomer komt eraan, en dat betekent lange, zonnige avonden, de gezellige momenten met vrienden en natuurlijk… het plezier van een heerlijke barbecue! En wat als we dit jaar de traditionele BBQ heruitvinden met een plantaardige toets vol smaak en creativiteit? Ontdek de 3 tips van Garden Gourmet.

3 tips voor een veggie BBQ

  • Zonder vlees maar met evenveel, of zelfs meer smaak! 
    Plancha, grill of houtskoolbarbecue: alles mag om een zomers menu samen te stellen dat verleidelijk en kleurrijk is, zonder vlees maar met evenveel of zelfs meer smaak! Plantaardige burgers, groentespiesjes, falafels, frisse salades… De mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Een burger die het verschil maakt
    Perfect gegrild en in miniversie geserveerd, de plantaardige burger wordt de troef van je zomerse maaltijden. De Deluxe Mini Burger Garden Gourmet, met zijn royale textuur en heerlijke smaak, leent zich perfect voor gepersonaliseerde plankjes: kaas, rauwkost, huisgemaakte sauzen, voor ieder wat wils!
  • Frisse en pittige salades om het geheel te begeleiden
    Om de borden in balans te brengen en een vleugje frisheid toe te voegen, gaat er niets boven heerlijke samengestelde salades. Kies voor combinaties van quinoa, knapperige groenten, verse kruiden en voeg een originele toets toe met een plantaardige burger zoals bijvoorbeeld de Spinach Falafel van Garden Gourmet. De subtiele spinaziesmaak en zachte textuur maken van deze burger de perfecte toevoeging aan je voorgerechten of koude schotels.

Quinoa Salade met Falafel Spinazie

Ingrediënten

4 personen

  • 1 verpakking Garden Gourmet Falafel Spinazie
  • 4 el olijfolie
  • 200 g couscous, droog
  • 100 g babyspinazie
  • 1 lente-ui
  • 15 g gemengde groenten (wortel, taugé, courgette, bosui, spinazie)
  • 100 g granaatappelpitten + melasse
  • 25 mg olijfolie
  • 2 g Harissa
  • 1 citroen
  • 1 plantje verse munt

Bereidingswijze

  1. Meng met je vingertoppen een paar eetlepels olijfolie door de ongekookte couscous. Giet kokend water volgens het recept op de verpakking en laat het even intrekken. 
  2. Snij de lente-ui in ringetjes en snipper de blaadjes munt fijn. 
  3. Maak de couscous los met een vork en breng op smaak met rasp van de citroenschil en wat citroensap. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de lente-ui, de munt, de babyspinazie en de granaatappelpitten door de couscous.
  5. Meng de harissa met de granaatappelmelasse, citroensap en de olijfolie tot een dressing.
  6. Bak de falafelballetjes rondom bruin volgens de instructies op de verpakking.
  7. Schep de salade in een kom. Verdeel de falafelballetjes erover en besprenkel met de dressing. Werk af met dun gesneden lente-ui en munt.
     

In samenwerking met Garden Gourmet.

inspire.svg

Laat je inspireren