No waste-tip: knapperige chips van aardappelschillen
Je staat in de keuken aardappelen te schillen voor een lekkere puree of knapperige frietjes. De schillen verdwijnen zoals altijd gedachteloos in de vuilbak ... Maar wacht eens even! Wist je dat je die krullen vol vitaminen in no time kan omtoveren tot een verrassend lekkere snack? Ontdek hier het recept voor je eigen homemade chips, boordevol smaak en zonder verspilling.
Duurzaam knabbelen? Ja, graag!
Hoe maak je aardappelschil-chips?
Ingrediënten
- Gewassen en gedroogde schillen van aardappelen (mag grof geschild worden)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: dipsaus op basis van Griekse yoghurt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de aardappelschillen met olijfolie, zout en peper. Roer goed door zodat alles bedekt is.
- Spreid de schillen uit op een bakplaat.
- Bak ze ongeveer 30 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Serveer je chips met wat extra zout en eventueel een lekkere yoghurt-dip.