Week zonder vlees: zo pak je het aan

Eind oktober viert België de Week Zonder Vlees, een initiatief dat iedereen uitnodigt om even stil te staan bij zijn vleesconsumptie en nieuwe, verrassende manieren van eten te ontdekken. Je hoeft helemaal geen vegetariër te zijn om mee te doen. Deze week draait om variatie, smaak en bewuste keuzes.

Door een paar dagen per week geen vlees te eten, geef je je lichaam de kans om te genieten van de rijkdom van de plantaardige keuken. Meer groenten, peulvruchten en volle granen brengen een overvloed aan vezels, vitaminen en mineralen met zich mee. Door je eiwitbronnen te diversifiëren, zorg je voor een evenwichtigere voeding.

Het is ook een ideaal moment om tijd voor jezelf te nemen, vers te koken, kwaliteitsvolle producten te kiezen en nieuwe recepten uit te proberen. Plantaardig eten is allesbehalve saai! Het is kleurrijk, creatief en vaak verrassend lekker.

Om te laten zien dat een vegetarische maaltijd ook heerlijk krokant en hartig kan zijn stelt Garden Gourmet je met plezier hun ster van de week voor: de Crispy Twist. Deze smaakvolle vegetarische variant van de cordon bleu is makkelijk te bereiden en valt bij jong en oud in de smaak. Serveer hem met gestoofde groenten of een romige puree voor een complete en evenwichtige maaltijd die iedereen zal bekoren.

Crispy Twist met tagliatelle & verse lentesalade

Ingrediënten

4 personen

  • 180 g Garden Gourmet Crispy Twist
  • 30 g tagliatelle
  • 2 g gezouten boter of olijfolie
  • 2 g verse peterselie
  • 20 g rucola
  • 30 g cherrytomaatjes
  • 20 g komkommer
  • 15 g Japanse kool (ingelegd)
  • 15 g radijsjes
  • 1 tl citroensap

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in gezouten water (8-10 min). Giet af en meng met boter, peterselie, zout en peper.
  2. Bak de Crispy Twist volgens de instructies (oven of airfryer).
  3. Maak de salade: meng rucola, tomaten, komkommer, kool en radijs. Breng op smaak met olie, citroen, zout en peper.
  4. Schik op het bord: pasta, salade, Crispy Twist. Klaar om te genieten!

In samenwerking met Garden Gourmet.

inspire.svg

Laat je inspireren