Veggie goulash met parelcouscous
Comfortfood met een plantaardige twist. Deze kleurrijke combinatie van parelcouscous en krokante groenten met kruidige saus is een echte smaakmaker die je zonder schuldgevoelens op tafel tovert, want hij barst van de voedingsstoffen. Rode paprika is rijk aan vitamine C, goed voor je weerstand én je huid. Groene paprika levert dan weer vezels, foliumzuur en antioxidanten. Ideaal voor je darmen en je dagelijkse bescherming. Maak het gerecht volledig plantaardig met falafelballetjes of zelfgemaakte ‘gehaktballetjes’ van minced meat.
Duur: 30 min.
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
- 1 pak Garden Gourmet Balletjes
- 200 g parelcouscous
- 2 rode en 1 groene paprika
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 700 ml groentebouillon
- 2 blikken tomatenblokjes (ongeveer 400 gram per stuk)
- een scheutje (vegan)room
- 2 tl gerookte paprika
- een klein bosje peterselie (voor garnering)
- olie om te frituren
Recept van Garden Gourmet.
Bereiding
- Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes. Bak alles in een braadpan ongeveer 10 minuten in ruim olie, bestrooi met paprikapoeder en bak nog een paar minuten zachtjes.
- Voeg de couscous en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het ongeveer 8 minuten sudderen tot de couscous net gaar is.
- Roer de balletjes erdoor en voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen tot de balletjes helemaal warm zijn.
- Kruid met (indien nodig) peper en zout. Roer een scheutje room door de goulash en bestrooi met grof gehakte peterselie.
Serveer suggestie
Lekker bij een salade van o.a. veldsla, tomaten en blokjes fetakaas. Met een dressing van rode wijnazijn, olijfolie en een theelepel honing en een theelepel mosterd.