Varkenswangetjes met bruin Leffe bier, worteltjes, erwten en kroketjes
De varkenswangetjes worden heerlijk zacht gekookt in een sausje van Bruin Leffe 0.0 %. Dit geeft een diepe, rijke smaak aan het gerecht. En dan, om het helemaal af te maken, drink je er een Blond Leffe 0.0 % bij. De lichte bitterheid van het blonde bier is de perfecte tegenhanger van het zoetige en kruidige van het gerecht. Een echte traktatie!
Ingrediënten
4 personen
- 8 varkenswangetjes
- 1 goede klont boter
- 1 grote rode ui, fijngesneden
- 2 Jonagold appels, geschild en fijngehakt
- tijm
- enkele laurierblaadjes
- 1 el tomatenconcentraat
- 1 kruidnagel, geplet met vijzel
- 1 el mosterd
- balsamico crème
- 2 flesjes Leffe bruin 0.0 %
Voor de groenten
- 1 bos jonge wortels, schoongemaakt en in dunne schijfjes gesneden
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 klont boter
- 300 g erwtjes, vers of uit de diepvries
- 1 bot peterselie, fijngehakt
- peper en zout
Bijgerecht
- 16-tal aardappelkroketten
- verse mayonaise
- Leffe blond 0.0 % als perfecte food pairing
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Bereid de varkenswangetjes voor door eventuele vliesjes te verwijderen. Kruid ze met peper en zout.
- Bak de wangetjes in boter tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
- In dezelfde pan, stoof de ui en appel aan. Voeg de geplette kruidnagel, balsamico crème, tomatenconcentraat en mosterd toe. Blus met de Leffe en roer goed door.
- Leg de varkenswangetjes terug in de pan, voeg tijm en laurier toe en zorg dat de wangen onder de saus staan. Dek af en plaats in de oven voor 2 uur.
- Voor de groenten: kook de wortelschijfjes 5 minuten in gezouten water, giet af. Stoof de sjalot in boter, voeg wortels en erwten toe met een scheutje water en laat 5 minuten stoven. Werk af met peterselie.
- Controleer of de wangetjes gaar zijn. Bak ondertussen de kroketten.
- Serveer de varkenswangetjes met de groenten, kroketten en een flinke lepel verse mayonaise. Geniet van dit gerecht met een glas gekoelde Leffe Blond voor de perfecte food pairing.
Tips
Voor een gladde saus, haal de wangetjes uit de saus en mix deze even door.
Serveer met een frisse salade voor een gebalanceerde maaltijd
In samenwerking met AB InBev.