Tofu Tikkaspiesjes met wortelsalade
Uitpakken met een verrassend lekkere (en licht verteerbare) barbecue voor iedereen? Voeg dan wat plantaardige gerechten toe. Uiteraard kan je kiezen voor een heus aanbod aan groenten, die een rijke smaak ontwikkelen wanneer je ze rookt of grilt op de barbecue. Of verras met een portobello, een mooi alternatief voor steak: stevig en smaakvol. Wil je het iets simpeler houden, dan bieden plant-based burgers of worstjes een gemakkelijke overstap, met volop variatie in smaak. Of door tofu en tempeh te marineren, krijg je heerlijke, knapperige hapjes.
4 personen
Voorbereidingstijd 40 min.
Baktijd 15 min.
Ingrediënten
250 g tofu natuur
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
1 rode ui
1 plantje verse koriander
- Marinade
250 ml Pur Natur Griekse yoghurt
100 ml Lima shoyu
2 tenen look
1 el verse gember
1 el komijnpoeder
1 el korinaderpoeder
1 citroen
½ kl kurkuma
½ kl zout
- Wortelsalade
2 wortels
1 rode ui
1 rood chilipepertje
1 limoen
- Versiering spiesjes
15 g sesamzaadjes
Bereiding
Steek de barbecue aan.
Dep de tofu droog en snij de tofu in grote gelijke blokken.
Snij de paprika’s en courgette, verwijderen de pitjes en snij in even grote blokken als de tofu.
Pel en snij de ui en de rode ui in 4 partjes.
Pel de look en pers fijn.
Schil de gember en hak fijn.
Pers de citroen uit. Voor de marinade hebben we 2 el nodig.
Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
Voeg de tofu en de groenten blokken aan de marinade toe en laat gedurende een 20’ marineren.
Schil en rasp de wortels fijn.
Snipper de rode ui voor de wortelsalade fijn.
Pers de limoen uit.
Snij de chilipeper in 2, verwijder de pitjes en snipper fijn.
Meng intussen alle ingrediënten voor de wortelsalade en zet apart.
- Als je houten spiesjes gebruikt, let dan op dat ze niet verbranden op de barbecue. Het beste zijn spiesjes van metaal.
- Prik de tofu en groenten afwisselend op de brochettestokjes en zorg ervoor dat de marinade er goed rond blijft kleven.