Spaghetti met veggieballetjes in tomaten-venkelsaus
Verwen jezelf met een heerlijk vegetarisch pastagerecht! Deze spaghetti met veggieballetjes in tomaten-venkelsaus is een smaakvol hoofdgerecht met een zuiderse toets dat je in slechts 45 minuten op tafel zet. De combinatie van de rijke, zelfgemaakte saus met venkel en verse basilicum maakt dit recept perfect voor een snelle, doordeweekse maaltijd.
Duur: 45 min.
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
- 360 g vegetarische balletjes
- 4 wortelen
- 2 venkels
- 1 plantje basilicum
- 2 uien
- 4 tenen look
- 100 g geraspte parmezaan
- 400 g linguine
- 800 ml passata
- 3 el tomatenpuree
- 1 dl rode wijn
- 2 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 3 kl Italiaanse kruiden
- peper
- zout
In samenwerking met Colruyt.
Bereiding
- Snipper de ui en het knoflook fijn. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij in kleine blokjes.
- Verhit de helft van de olijfolie in een grote kookpot. Stoof de ui en het knoflook 2 min. Voeg de wortel en de venkel toe. Laat 10 min. stoven. Overgiet met de rode wijn en laat bijna volledig inkoken.
- Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en laat even bakken. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en de balsamicoazijn.
- Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou een kopje van het kookvocht apart.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de vegetarische balletjes 4 à 5 min. aan alle kanten goudbruin.
- Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus. Schep op de borden en verdeel er de vegetarische balletjes over. Werk af met de parmezaan en blaadjes basilicum.
Auteur recept
Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Caroline Dhont (@avocadovandeduivel).