Geroosterde slaharten met feta en granaatappel
Romeinse sla is een van de soorten die je makkelijk kan telen in je tuin. Hij behoort tot het type bindsla en valt niet zo snel uit elkaar. Daardoor is hij ideaal om in zijn geheel te gebruiken. In combinatie met het hartige van de feta en het zoetfrisse van de granaatappelpitjes is dit een verrassende combinatie. Tip: als het weer het toelaat kan je deze slaharten ook op de barbecue grillen.
Ingrediënten
Bereiding: 30 min.
4 personen
- 4 Romeinse slaharten
- 2 eetl granaatappelen of 2 eetl gedroogde cranberries
- 1 onbehandelde sinaasappel (bio)
- 8 takjes verse tijm
- 0.5 plantje platte peterselie
- 3 teentjes knoflook
- 200 g feta
- 5 el pijnboompitten
- 8 el olijfolie
Tip: Vervang de feta door mozzarella of haloumi
Recept van Colruyt laagste prijzen.
Bereiding
- Snipper de platte peterselie fijn.
- Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem.
- Pers de knoflookteentjes of snipper fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Maak de marinade: meng de olijfolie, het knoflook, het sinaasappelsap, de zeste, de tijmblaadjes en de helft van de fijngesnipperde peterselie.
- Snij de Romeinse slaharten in de lengte doormidden.
- Wentel ze voorzichtig door de marinade en lepel er wat marinade over. Laat 10 min. rusten.
- Rooster intussen de pijnboompitten kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snij de granaatappel in 2, breek de helften open en haal er de pitjes uit.
- Verkruimel de feta.
- Leg de Romeinse slaharten met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bestrooi ze met de feta. Rooster 7 min. onder de ovengrill. Of gril ze op de barbecue, met de snijkant naar onderen. Draai ze halverwege om en leg er de feta op.
- Verdeel de geroosterde slaharten over de borden, bestrooi met de granaatappel- en pijnboompitten en de rest van de peterselie. Serveer met een stukje ciabatta.