Maaltijdsalade met geroosterde rode biet, prei en geitenkaas

Gezond, makkelijk en overheerlijk, deze goedgevulde salade boordevol groenten. De aardse smaken van de rode biet en de karakteristieke, ui-achtige smaak van prei combineren mooi met de hartige geitenkaas. Afwerken doe je met geroosterde pompoenpitten die bomvol vitaminen en mineralen zitten én bovendien lekker lokaal zijn (of je maakt ze gewoon zelf).

Ingrediënten

4 personen

  • 5 rode biet schijven
  • 2 preiwitten
  • 125 g gemengde slablaadjes
  • 3 takjes verse oregano
  • 150 g harde geitenkaas
  • 2 el pompoenpitten
  • 3 el olijfolie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • zwarte peper
  • grof zeezout

Recept van Bio-Planet.

Bereiding

  1. Schil de rode bieten, snij in 2 en snij elke helft in 3 partjes.
  2. Snij de preiwitten in ringen van 1 cm dik.
  3. Hak de blaadjes oregano grof.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Doe de rodebietenpartjes en de preiringen in een ovenschaal. Kruid met zwarte peper en grof zeezout en bestrooi met de grofgehakte oreganoblaadjes. Besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Meng goed door elkaar. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Rooster intussen de pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  7. Verdeel de slamix over de borden. Schep er de geroosterde groenten bij en besprenkel met het vocht uit de ovenschaal. Bestrooi met de pompoenpitten en verkruimel er de geitenkaas over. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en serveer met een stukje brood.

3x lenterecepten

3x royaal met rode biet en sla! Ontdek smaakvolle recepten en geniet van deze veelzijdige groenten.

inspire.svg

Seizoensgroenten voor de lente: recepten