Koken met seizoensgroenten: Griekse ovenschotel
Tomaat en spinazie: twee sterren onder de zomergroenten, en deze ovenschotel laat ze schitteren. Een eenvoudig en fris gerecht dat rijke mediterrane smaken samenbrengt voor een lekkere, gezonde maaltijd. Ideaal als je wil eten volgens het seizoen!
Griekse ovenschotel met vis, tomaat en munt
Ingrediënten
Duur: 1 u.
Aantal: 4 personen
- 4 filet schelvisfilets (diepvries)
- 250 g jonge spinazie
- 4 tomaten
- 1 citroen
- 5 takjes munt (vers)
- 600 g aardappelen
- 2 uien
- 400 g Griekse pasta (risoni)
- 4 el olijfolie
- zwarte peper
- zout
Bereiding
Voorbereiding
- Laat de schelvis volledig ontdooien en dep goed droog.
- Snij de (ongeschilde) aardappelen in grove schijven.
- Snij de uien in dunne ringen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof de uien en de aardappelen 12 à 15 min. Kruid met zwarte peper en zout.
- Snij ondertussen de tomaten in schijfjes van 1 cm dik.
- Verdeel de aardappelen en de uien over een ovenschaal en leg er de tomatenschijfjes op. Leg daar de visfilets op. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot de vis gaar is.
- Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Trek de blaadjes van de takjes munt en snipper grof.
- Hak de spinazie grof.
- Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
- Giet de Griekse pasta af en meng er meteen de spinazie, de citroenzeste, het citroensap en 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
- Haal de schotel uit de oven en bestrooi met de muntblaadjes. Serveer met de pasta.