Pittige ananas-kokossoep

Deze verrassende soep wordt op smaak gebracht met klassieke Aziatische kruiden: gember, kurkuma en chilipeper. Gember ondersteunt de spijsvertering. Kurkuma bevat curcumine, een ontstekingsremmer die het immuunsysteem versterkt. In chilipeper zit dan weer capsaïcine, een stof die je stofwisseling versnelt en pijn verlicht. Samen bevorderen ze de bloedcirculatie, ondersteunen ze gewrichten en dragen ze bij tot een verbeterde vitaliteit. Daar zit pit in!

Ingrediënten

Bereiding: 30 min.

4 personen

  • 1 zeste van limoen
  • 8 dl groentebouillon
  • 1 k kurkuma
  • 2 dl kokosmelk
  • 100 g sjalotten
  • 20 g verse gember
  • 0.5 verse ananas
  • 20 g knoflook
  • 2 el currypoeder
  • 2 rode chilipepertjes
  • arachideolie

Bereidingswijze

  • Schil de ananas, verwijder de harde kern en snij het vruchtvlees in stukken.
  • Pel de sjalotjes en look en snipper beide fijn.
  • Schil de gember en rasp fijn.
  • Verwijder steelaanzet en zaadjes van de pepertjes en snipper het vruchtvlees fijn.
  • Verhit de wok en voeg een scheut olie toe.
  • Bak de sjalotsnippers glazig, voeg het currypoeder en de kurkuma toe en roerbak tot de geur vrijkomt.
  • Voeg de look, pepertjes en ananas eraan toe. Overgiet met de bouillon en laat gaar koken.
  • Mix de soep, haal van het vuur en roer de kokosmelk erdoor.
  • Breng op smaak met zout en limoenzeste.
inspire.svg

Laat je inspireren