Panzanella salade met broodresten
Deze heerlijke Panzanella salade is een perfecte manier om broodrestjes te verwerken. De combinatie van knapperige croutons, sappige tomaten, frisse komkommer en pittige rode ui maakt dit gerecht onweerstaanbaar.
Ingrediënten
4 personen
Voorbereiding: 20minuten
Bereiding: 15 minuten
- 4 sneetjes oud brood (2-3 dagen oud)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 komkommer
- 4 vleestomaten
- 1 kleine rode ui
- 150 g Philadelphia Knoflook & Fijne Kruiden
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
- Voor de marinade
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 theelepel graanmosterd
- 1 eetlepel honing
- 1 teentje look , fijngehakt
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Philadelphia.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij het brood in blokjes. Wentel ze om in de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet in de oven voor 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom.
- Gebruik Philadelphia Plantaardig om deze salade een vegan versie te geven.
- Was de komkommer en tomaten. Snij doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer en tomaten in grove blokjes. Snij de rode ui in dunne halve ringen.
- Voeg de gebakken croutons, komkommer, tomaten, rode ui en basilicum toe aan de kom met de marinade en meng goed.
- Doe de salade in een grote serveerkom of verdeel de salade meteen over je borden en schep de Philadelphia Knoflook & Fijne Kruiden bovenop.