Panna cotta met karnemelk en citrusfruit
Dit verfrissend dessert combineert de romige textuur van panna cotta met de frisse smaak van citrusvruchten, perfect voor een zomerse traktatie.
Ingrediënten
4 personen
Bereidingstijd: 15 min
- 50 cl Balade Karnemelk met druivensuiker
- 120 ml Balade Lichte Room
- 500 g citrusfruit naar keuze
- 3 g agaragar
In samenwerking met Balade.
Bereiding
- Giet de room en 2 g agaragar in een pan en klop met de garde tot het poeder opgelost is. Breng zachtjes aan de kook en kook 1 min. Haal de pan van het vuur af.
- Voeg de karnemelk toe en roer met de garde.
- Giet de bereiding in serveerglaasjes. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de citruspartjes à vif.
- Doe 200 g citrusfruit in een blender en mix tot een coulis.
- Giet in een pan met 1 g agaragar en breng zachtjes aan de kook. Laat 1 min. doorkoken. Laat afkoelen.
- Giet de citruscoulis voorzichtig op de panna cotta’s en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
- Versier de glaasjes met de fruitpartjes net voor het opdienen.