Panna cotta met karnemelk en citrusfruit

Dit verfrissend dessert combineert de romige textuur van panna cotta met de frisse smaak van citrusvruchten, perfect voor een zomerse traktatie. 

Ingrediënten

4 personen

Bereidingstijd: 15 min

  • 50 cl Balade Karnemelk met druivensuiker
  • 120 ml Balade Lichte Room
  • 500 g citrusfruit naar keuze
  • 3 g agaragar

In samenwerking met Balade

Bereiding

  1. Giet de room en 2 g agaragar in een pan en klop met de garde tot het poeder opgelost is. Breng zachtjes aan de kook en kook 1 min. Haal de pan van het vuur af.
  2. Voeg de karnemelk toe en roer met de garde.
  3. Giet de bereiding in serveerglaasjes. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Snijd de citruspartjes à vif.
  5. Doe 200 g citrusfruit in een blender en mix tot een coulis.
  6. Giet in een pan met 1 g agaragar en breng zachtjes aan de kook. Laat 1 min. doorkoken. Laat afkoelen.
  7. Giet de citruscoulis voorzichtig op de panna cotta’s en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  8. Versier de glaasjes met de fruitpartjes net voor het opdienen.
LP_reference_karnemelk-van-ouderwets-naar-hip.jpg

Karnemelk, een bewuste keuze voor gezondheid

Karnemelk past perfect in de trend van bewuste voeding. Het is een natuurlijk product zonder onnodige toevoegingen: simpel, maar voedzaam. Door vaker voor karnemelk te kiezen, geef je je lichaam precies wat het nodig heeft, zonder in te leveren op smaak of plezier.

inspire.svg

Laat je inspireren