Noedelslaatje met groenteballetjes
Licht, knapperig en klaar in een handomdraai. De ster van het gerecht? Babyspinazie. De jonge blaadjes zijn zachter van smaak én beter verteerbaar, bovendien geven ze je een echte gezondheidsboost. Ze zitten namelijk boordevol ijzer, magnesium en kalium. Een oppepper voor je energieniveau, spieren en vochtbalans. Ook bevat babyspinazie veel vitamine A, C en K. Zo geef je ook je weerstand en huid een duwtje in de rug. En mocht je het je afvragen: gewone spinazie bevat wat meer vezels en is beter geschikt voor warme gerechten.
Duur: 30 min.
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
- 100 g kastanjechampignons
- 400 g babyspinazie (versmarkt)
- 250 g wortelen
- 1 bosje lente-ui
- 1 limoen
- 1 el citroensap
- 1 rood pepertje
- 1 ui
- 1 teen look
- 270 g boekweitnoedels (soba)
- 150 g zelfrijzende bloem
- 0.5 dl olijfolie
- 2 el olijfolie
- 1 kl garam masala
- 1 mespunt pilipili
- zwarte peper
- zout
Recept van Colruyt.
Bereiding
- Snij de champignons in 4 of in 6.
- Schil de wortelen en verwijder de pitjes van het Spaans pepertje. Snij heel fijn.
- Snipper 100 g spinazie en de lente-uitjes fijn.
- Snipper het knoflook en de ui fijn.
- Meng de garam masala en de pilipili onder de bloem en voeg het citroensap en 1 dl water toe. Meng er de wortelen en de lente-uitjes onder en rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje. Pers het sap van 1/2 van de limoen en snij de andere helft in kwartjes.
- Kook de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Meng er de sesamolie, de sojasaus en het limoensap onder.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het Spaans pepertje samen met het knoflook 1 min. Roer er de champignons onder en roerbak 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Roer er de rest van de spinazie onder en laat slinken. Meng onder de noedels.
- Verhit 1/2 dl olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes 5 à 7 min. goudbruin aan alle kanten.
- Verdeel de sobanoedels samen met de champignonspinaziemengeling over de borden en schik er de groenteballetjes op. Werk af met een kwartje limoen.