Mosterd: de perfecte smaakmaker
Mosterd is een veelzijdig ingrediënt dat veel meer te bieden heeft dan alleen een smaakmaker voor bij je kaasje! De zachte mosterd van Devos & Lemmens is gemaakt met zorg, van topingrediënten. Zacht van smaak, smeuïg van textuur — precies zoals jij ‘m graag hebt. Maar hoe gebruik je mosterd in jouw gerechten?
Hoe gebruik je mosterd in gerechten?
Mosterd is een echte alleskunner in de keuken. Hier zijn een paar smakelijke manieren om Devos & Lemmens mosterd te gebruiken:
- Dip voor snacks: Gebruik mosterd als dip voor je favoriete snacks zoals kaasjes, kroketten, bitterballen.
- Basis voor sauzen: Voeg een lepeltje mosterd toe aan je sauzen voor een extra smaakboost.
- Marinades: Geef je vlees een sappige smaak door het te marineren met een mengsel van mosterd, honing en kruiden. Laat het een paar uur intrekken voor het beste resultaat.
- Saladedressings: Maak je eigen saladedressing met mosterd, olijfolie, azijn en een beetje honing. Een frisse en pittige toevoeging aan je gezonde maaltijd.
- Broodjes en sandwiches: Smeer een laagje mosterd op je broodjes en sandwiches voor een extra kick. Combineer het met kaas, hesp of groenten voor een heerlijke lunch.
Klassieke hotdog met Mosterd en Ketchup
Duur: 15 min.
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
- 4 hotdogbroodjes
- 4 Wiener worstjes
- Devos & Lemmens zachte mosterd
- Devos & Lemmens ketchup
- Augurken
- 2 ajuinen
- Sla naar keuze
Bereidingswijze
- Schil de ui, halveer en snij in dunne reepjes. Verhit olie in een pan en frituur de uien. Voeg zout toe.
- Bereid de (gas)barbecue voor op middelmatige directe en indirecte hitte.
- Snij de broodjes open, smeer boter erop en leg ze op de directe zone van de (gas)barbecue. Rooster ongeveer 1 minuut.
- Verwarm de worstjes in de indirecte zone voor ± 7 minuten.
- Doe het worstje in het broodje, beleg met mosterd, ketchup, augurken, sla en gebakken uien. Serveer direct. Smakelijk!
In samenwerking met Devos & Lemmens.