Kipfilet met zoetzure saus en Chinese groenten

Ontdek hoe je zelf kipfilet met zoetzure saus maakt! Dit eenvoudige en snelle hoofdgerecht met Chinese groenten en ananas is perfect voor een doordeweekse avond. Volg het recept en geniet in slechts 25 minuten van een heerlijke, exotische maaltijd.

Duur: 25 min.

Aantal: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g borstfilets van braadkip (beenhouwerij)
  • 400 g Chinamix (diepvries)
  • 4 schijven ananas (blik) met het sap
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 3 el sojasaus
  • 6 el azijn
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el bloem
  • instantsausbinder
  • 2 sjalotten
  • 1 teen look
  • 1 mespunt pilipili
  • zwarte peper

In samenwerking met Colruyt.

Bereiding

Voorbereiding:

  1. Snij de kipfilets in blokjes van ± 2 cm. Doe ze in een kom en roer er 2 el sojasaus onder. Dek af en laat 2 uur trekken in de koelkast.

Bereiding:

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en wentel door de bloem. Verwarm 2 el zonnebloemolie in een brede, hoge pan en kleur het vlees aan alle kanten.
  2. Voeg de diepgevroren Chinamix toe en dek de pan af. Laat op een zachter vuur gedurende 15 min. smoren. Roer regelmatig om.
  3. Haal het vlees en de groenten uit de pan. Doe er de fijngesnipperde sjalotten en knoflook in en laat even stoven. Giet dan de azijn en het sap uit het blikje ananas in de pan. Roer om en voeg het blik tomatenstukjes toe. Laat even koken en doe er tot slot de in stukjes gesneden ananas bij en de vlees-groentemengeling.
  4. Warm opnieuw op en bind, indien nodig met een weinig sausbinder (let er wel op dat de bereiding niet te dik wordt).
  5. Breng op smaak met 1 el sojasaus, een mespunt pilipili en, naar smaak, peper en zout.

Afwerking:

  1. Serveer met gekookte rijst.
inspire.svg

Laat je inspireren